Вилу Смиту на 10 година забрањен приступ церемонији додјеле Оскара

Тањуг
Вилу Смиту на 10 година забрањен приступ церемонији додјеле Оскара

ЛОС АНЂЕЛЕС - Одбор америчке Академије за филм одлучио је данас да забрани глумцу Вилу Смиту учешће на свим догађајима у организацији академије, укључујући додјелу Оскара, у наредних 10 година.

Како је саопштила Академија, та одлука је донијета након што је Смит током овогодишње церемоније додјеле највећих филмских награда Академије ошамарио водитеља Криса Рока.

У саопштењу се истиче да је 94. церемонија додјеле Оскара требало да буде “прослава бројних појединаца у филмској заједници који су одрадили невероватан посао у претходној години”, али да су ти моменти пали у сенку “неприхватљивог и штетног понашања Вила Смита”, преноси Ројтерс.

Вил Смит се 1. априла повукао из чланства америчке Академије за филм, пошто је на додјели Оскара ошамарио комичара Криса Рока. Смит је саопштио да ће прихватити и друге санцкије које Академија буде увела због тог инцидента.

Смит се током додјеле оскара, 27. марта, попео на бину и ошамарио Криса Рока, због његове шале на рачун Смитове супруге Џејде Пинкет Смит, која је обријана до главе јер пати од алопеције.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана