Вилијам новогодишњу ноћ провео као спасилац

Агенције
Вилијам новогодишњу ноћ провео као спасилац

Принц Вилијам, други у реду за насљеђе британске круне, учествовао је током новогодишње ноћи у спасилачкој акцији заједно са својом посадом, објавио је дневник "Дејли мејл".

У ноћи 31. децембра на 1. јануар у граду Блекпулу, на западу Велике Британије, двојицу мушкараца који су шетали обалом изненада је запљуснуо и однио у море велики талас. Један од њих је успио да се сам спасе, док су у потрази за другим мушкарцем у помоћ притекли спасиоци.

Хеликоптер "Краљ мора", под командом принца Вилијама, војводе од Кембриџа, полетио је у помоћ обалској стражи. Нажалост, упркос свим напорима спасилаца, нестали мушкарац није пронађен.

Принц Вилијам је 2005. године уписао војну академију и постао пилот хеликоптера Краљевског ратног ваздухопловства. Први пут је учествовао у спасилачкој мисији када је један радник доживио срчани удар на нафтној платформи у октобру 2010. године.

Принца Вилијама и његову супругу Кејт Мидлтон сврставају у најпопуларније личности које су биле у жижи јавности и 2012. године. Кејт је трудна, па цијела краљевска породица са радошћу очекује принову. Они су се вјерили 16. децембра 2010. године, а вјенчање је било 29. априла 2011. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана