Вилијам и Кејт изабрали име за кћерку

Агенције
Вилијам и Кејт изабрали име за кћерку

Принц Вилијам и његова супруга војвоткиња од Кембриyа Кејт изабрали су име за своју насљедницу.

Краљевски брачни пар, који у јулу очекује принову, одлучио је да кћеркици да име Елизабет Дајана Керол. Мала принцеза носиће име своје прабаке, краљице Елизабете Друге, а два средња имена добиће по покојној баки Дајани и њеној мајци Керол. Иако се шушкало да ће кћерку назвати по принцези Дајани, одустали су од те идеје јер се то наводно није свидјело краљици, која има право да одбије име насљедника круне уколико јој се не свиђа.

Кејт и Вилијам упознали су се у јесен 2001. на шкотском универзитету "Ст Андрењс", гдје су обоје студирали историју умјетности. Испочетка су били само пријатељи, који су се често дружили, учили заједно и играли тенис. Принц се, наводно, јако загријао за своју колегиницу видјевши је као манекенку на хуманитарној ревији, на којој је била обучена у провидну чипкасту хаљину.

Прву годину студија живјели су, као и сви бруцоши, у студентском дому у склопу универзитета, а на другој су се, с још двоје пријатеља, преселили у четворособну кућу у граду. То није добро утицало на тадашњу везу коју је Кејт имала са студентом Рупертом Финчем, која се распала 2003. године. Око Божића исте године почела је везу са принцем Вилијамом, а прве заједничке фотографије објављене су у марту 2004. године са скијања у швајцарском Клостерсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана