Вествуд креира за Јелену, Вилијамсон за Aну

Глас Српске
Вествуд креира за Јелену, Вилијамсон за Aну

Мода је саставни дио тениса, па се модне куће и дизајнери већ деценијама надмећу ко ће облачити свјетске асове.

За наступ најбоље српске тенисерке Јелене Јанковић на предстојећем Вимблдону, осим њеног тренера, побринуће се и Вивијен Вествуд, која ће креирати специјалну опрему!

- Тениски меч је нешто попут спортске позоришне представе. Играчи су на сцени сами, тако да је оно што су обукли нека врста костима - каже извршни директор Женске тениске асоцијације Стејси Aластер.

Гардероба играча је под лупом и на терену и ван њега, а колико је мода дио тениског спектакла, видјећемо на предстојећом Вимблдону.

Поводом обиљежавања 125 година овог престижног тениског турнира, водећи британски дизајнери и познате модне куће обући ће тениске звијезде. Послије завршетка турнира те хаљине биће понуђене на аукцији, а приход од продаје намијењен је у добротворне сврхе.

Тако ће ове године, осим Ралфа Лорена, који је већ традиционално званични "стилиста" Вимблдона, спортисте обући и Стела Мекартни, која креира хаљине за Серену Вилијамс и први рекет свијета Каролину Вознијацки, затим Хусеин Шалејн који "шије" за Веру Звонареву, Дејвид Кома за Aнастасију Павличенкову, Ричард Никол за Aндреју Петковић, а Вивијен Вествуд за Јелену Јанковић.

Хаљине чувених дизајнера тенисерке неће носити на мечевима, већ на црвеном тепиху приликом свечаног отварања турнира.

- Радујем се што ћу носити хаљину познатог дизајнера, јер нисам често у прилици да се тако обучем - каже бивша тенисерка број један Aна Ивановић, која ће носити хаљину креатора Метјуа Вилијамсона.

Да ли су дизајнери бирали играче или је било обрнуто, није познато, али би за Јелену Јанковић, која и сама креира одјећу, требало да буде комплимент то што је контроверзна Вивијен, која је рекла да чак ни најпознатија "снајка" на свијету - Кејт Мидлтон, нема стила, пристала да је обуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана