Весна Змијанац: Крива сам за смрт своја два сина

Kurir.rs
Весна Змијанац: Крива сам за смрт своја два сина

Весна Змијанац је прије три деценије проживјела прави пакао - у року од годину дана изгубила је двије бебе!

С тим болом пјевачица је научила да живи, иако и дан-данас себе криви за оба спонтана побачаја. Своје искуство Змијанчева је подијелила у својој књизи "Кад замиришу јорговани".

"Било ми је суђено да у вријеме своје највеће славе спознам и највеће душевне муке. Наше прво дијете, сина, Влада Јовановић и ја смо изгубили 1986, кад сам била у седмом мјесецу трудноће. Спонтани побачај се догодио у паузи концерта у Младеновцу. И не замјерите ми што сцену порођаја, који је изненада и превремено отпочео, и фактички се догађао у гардероби иза бине, а трајао је и у току пута до Београда, па и неколико минута у болници, не могу да опишем чак ни данас. Јер то је један од оних болова који још увијек боли, празнина која још увијек зјапи истом тамом и кад год се тога сјетим, а сјећам се врло често, утроба ми се згрчи", описала је пјевачица.

Годину дана касније доживјела је исту бол.

"У првих неколико недјеља након тога, док је бол због губитка био још свеж, жељела сам да и ја нестанем, да ме нема. Кривила сам себе, не тражећи ниједну олакшавајућу околност, и притом сам самој себи смишљала такве патње и муке као казну да сам можда у једном тренутку прешла ону границу која раздваја свјесно сагледавање чињеница од умишљених, помало болесних и грешних закључака. Нисам ни слутила да ме, на несрећу, чека исто то, још горе. Владино и моје друго несуђено дијете, такође син, и такође у седмом мјесецу трудноће, изгубила сам под приближно истим околностима 1987", објаснила је Весна.

Змијанчева сматра да је губитком дјеце на неки начин платила гријехе из младости.

"Мислим да сам их преплатила. Милсим и ја, а и моји нерођени синови - да је, што се наше крви тиче, данак намирен. Стварно сам платила пуну цијену. Одлучила сам да више никад себи не допустим да ми било шта друго буде важније од сопственог мира, здравља и породице", закључила је она.

И када се посветила себи и здравијем начину живота, затрудњела је и родила кћерку Николију.

(Курир)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана