Венецуеланка нова мис свијета

Глас Српске
Венецуеланка нова мис свијета

Службеница из Венецуеле Ивиан Лунасол Саркос Колменарес званично је најљепша жена на свијету. Ова двадесетједногодишња љепотица побиједила је у Лондону на Избору за мис и само потврдила доминацију латино дјевојака у изборима за мис. Иначе, она је и била највећи фаворит на кладионицама.

БиХ је представљала Снежана Кузмановић која није успјела да се пласира међу првих 15 дјевојака.

Српска представница Милица Тепавац заузела је, према званичним гласовима, 23. мјесто по љепоти, далеко испред дјевојака из околних земаља, а занимљиво је да је мис Хрватске подијелила посљедње мјесто са љепотицом из Aустрије. Друга пратиља је Порториканка, а прва је Филипинка која је имала највећу подршку у дворани "Ерлс корт" гдје је одржана свечана церемонија.

Позорницом у Лондону продефиловало је 113 љепотица из већине земаља свијета. Програм је уживо преношен у више од 150 држава, а пратило га је, како се процјењује, више од милијарду гледалаца.

Док је у центру "Ерлс корт" бирана нова мис, око 50 феминисткиња је испред зграде одржало демонстрације, носећи транспаренте на којима је писало "Бити жена није такмичење" и "Сексизам је врло ружан".

Међу њима је било и неколико радикалних феминисткиња које су седамдесетих година прошлог вијека изазвале таласе друштвених потреса.

Унутар дворане неколико хиљада фанова носило је националне заставе и узвикивало имена својих фавориткиња.

Домаћин такмичења сљедеће године биће кинески град Ордос.

Нова мис свијета је службеница у једној медијској кући у Венецуели. Има 12 браће и сестара, а каже да јој је план да више помаже дјеци, нарочито сада када има круну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана