Вејтс, Купер и Дајмонд у кући славних

Глас Српске
Вејтс, Купер и Дајмонд у кући славних

Aмерички поп и фолк кантаутор Нил Дајмонд, хевиметалац и хардрокер Aлис Купер и рок, џез и блуз легенда Том Вејтс у понедјељак навече су уведени у Рокенрол кућу славних.

Нил Дајмонд (70) у каријери је продао више од 120 милиона албума и написао многе хитове за друге извођаче, попут 'I'm Beliver' The Monkeesa’. У кућу славних увео га је Пол Симон рекавши како му није јасно зашто је Дајмонд морао да чека толико дуго на ту почаст. Дајмонд је примајући награду на свечаности у хотелу "Валдорф Aсторија" у Њујорку отпјевао свој мегахит из 1969. године 'Sweet Caroline'. Aлис Купер је извео своју хард рок химну из 1972. године 'School's Out' у својој типичној мајици попрсканој крвљу, са живом змијом око врата и нашминканих очију.

Том Вејтс (61), који својим експерименталним рок звуком осваја фанове још од седамдесетих година, нашалио се у свечаном говору рекавши како 'људи говоре да нема ниједан хит и да је тежак за сарадњу - као да је то нешто лоше'. Рокенрол кућа славних и припадајући музеј налазе се у Кливленду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана