Ванесу Меј пратиће оркестар Метаморфозис VIDEO

Глас Српске
Ванесу Меј пратиће оркестар Метаморфозис VIDEO

Младу и атрактивну виолинисткињу Ванесу Меј, на наступу у Београдској арени у недјељу, пратиће десеточлани бенд, али и гудачи из Србије, окупљени у оркестру "Метаморфозис", предвођени виолинистом Сашом Мирковићем.

Оркестар "Метаморфозис" већ има завидну каријеру, у оквиру које је наступао са Гораном Бреговићем на фестивалима широм свијета и у познатим концертним дворанама, као што су француски Тулуз театар, њемачка Есен филхармонија, Линколн центар у Њујорку, те Сиднеј опера хаус у Aустралији.

Позната виолисткиња у Београд ће стићи дан уочи концерта, 26. фебруара, са пет личних асистената и својим псом, од којег се не одваја. Како је захтијевала, у Београдској арени имаће двије гардеробе, које ће бити опремљене теписима, удобним фотељама, огледалима, врло добро освијетљене и климатизоване.

Мејову ће у једној гардероби чекати храна за њу и њене асистенте, док ће у другој бити сталак за инструменте, CD плејер и преносна гријалица. Симпатична "Нудлис", како Ванесу зову пријатељи, воли да свира у касним вечерњим часовима и замолила је да хотелска соба буде изолована и са клавиром како би могла да вјежба.

Ова харизматична умјетница музичке границе је помјерила када је имала само 16 година и објавила први поп албум "Violin Player", не само начином свирања, формирајући неуобичајен микс класичног, поп, џез и техно звука, већ и својим сценским изгледом.

За БРИТ награду за најбољег женског извођача номинована је 1996. године и тиме постала први инструменталиста и извођач класичне музике који је ушао у избор за ову искључиво "мејнстрим поп" награду.

У априлу 2006. Меј се нашла на листи најбогатијих младих извођача са зарадом већом од 32 милиона фунти од концерата и продаје десет милиона албума широм свијета, чиме ријетко који виолиниста може да се похвали.

На својим наступима свира на два типа виолина - класичном моделу "Гуадагнини" из 1761. и електричном "Zeta Jazz".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана