Ванеса Меј и рокенрол у Aрени

Глас Српске
Ванеса Меј и рокенрол у Aрени

Славна виолинисткиња Ванеса Меј, која осваја публику широм свијета извођењем јединственог и занимљивог споја класике и рок музике, наступила је у београдској "Aрени" у пратњи свог рок бенда и српских гудача из оркестра "Метаморфозис".

Некада позната као "чудо од дјетета", а сада атрактивна и енергична умјетница чије наступе прате наслови попут "Џими Хендрикс на виолини", "Олуја на свјетској турнеји", "Рок суперстар на виолини", први пут се представила београдској публици која је поздравила дугим аплаузом.

У интимнијој атмосфери преуређеног простора "Aрене" неколико хиљада гледалаца имало је ријетку прилику да ужива у савршеном складу рока и класичне музике - гудача с једне стране, електричне гитаре, бубњева, клавијатура, перкусија са друге.

Меј је музичке границе помјерила са 16 година, када је објавила свој први поп албум "Violin Player", не само формирајући неуобичајен микс класичног, поп, џез и техно звука, већ и својим сценским изгледом.

Енергична Меј је све вријеме шетала сценом, свирала клечећи или сједећи на ивици бине, а као што је на почетку најавила, представила је публици различите музичке стилове и "прошетала" кроз више земаља, па се поред, на примјер, композиција Вангелиса и Маркса Бруха, нашао и латино ритам.

За крај, на одушевљење публике, извела је "Токату и фугу" Јохана Себастијана Баха у свом специфичном аранжману. Ријеч је о њеном првом синглу из 1995. године захваљујући којем је пропутовала свијет и показала да виолина може да се уклопи у модерну музику. Aплауз није престао док се Меј није вратила на бис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана