Ван Гог: Свираћемо енергичне концерте у Комбанк дворани

Танјуг
Foto: arhiva

БЕОГРАД - Популарна београдска рок група Ван Гог након три године поново се враћа у Комбанк Дворану гдје ће одржати два концерта 11. и 12. марта, а чланови бенда специјално за Тањуг истичу да су сигурни да ће им ови наступи бити још снажнији и енергичнији него 2019. година на истом мјесту.

Фронтмен Звонимир Ђукић Ђуле и бубњар Србољуб Радивојевић Срба, најбољи пријатељи и кумови, у бенду Ван Гог су од самог оснивања од пре 36 година и не осећају никакав замор, већ су и даље пуни елана као да су на самом почетку каријере. У ово компликовано време пандемије, изгледа да је најтеже било управо музичарима због немогућностри да имају концерте, али та чињеница није обесхрабрила "Ван Гог". "Углавном се осећамо радно и пуни енергије, све те немире смо превазишли веома дугим шетњама и разним вежбама у просторији нашег студија", рекао је бубњар Радивојевић за Тањуг.

Звонимир Ђукић или Ђуле Ван Гог се осврнуо на целу непријатну ситуацију од избијања вируса ковид 19, од марта 2020. године. "Имали смо две године да контемплирамо управо у тим нашим дугим и свакодневним шетњама кроз разговор. Остали смо јаки, посвећени, као и увијек до сада доследни идеји групе Ван Гогх и те боје којима сликамо и бојимо сиву свакодневницу су све интензивније.

Вјерујем да ће и наш нови албум донијети још нових изненађења, никад оштрије гитарске рифове и никад убитачније бубњарске ритмове”, заинтригирао је лидер групе причу о новом пројекту. Претходни албум поетичног назива "Море без обала" објавили су 2019. године, и одржали експлозиван промотивни концерт у клубу "Wurst Platz " у центру Београда, као наставак тријумфалне вечери у Комбанк Дворани, 23. марта 2019. Изгледа да је дошло вријеме за нови, 11. студијски албум, који ће почети са издавањам синглова. Ђукић не вјерује да ће се ове године догодити цио албум, али један нови сингл и спот свакако, можда већ у мају мјесецу. Бубњар Срба је потврдио да ће се на пролеће реализовати најновија песма коју припремају као најава најновијег албума, што је реалније очекивати за 2023. годину.

"Дошли смо у ово вријеме и бреме у којем смо, и та нека глобална неизвесност која је довела до екстремне поларизације, тако да ми се чини да ће албуми на неко време утихнути. Кад кажем "албум”" мислим на стандардни формат са 10 песама. Ипак, потрошити време, емоције и уложити велики труд за нешто што може проћи незапажено. Не у нашем случају, већ глобално. То је формат који ће сигурно бити ван употребе једно дуже време", сматра фронтмен бенда Ђуле као скоро једини писац свих текстова, композитор, аранжер, продуцент, певач и гитариста. Ђуле истиче да се веома радује новом сусрету и будућем спектаклу који брижљиво припрема 11. и 12. марта у Комбанк Дворани.

Повод је код њих увек емотиван и пријатан, сада славе, обележавају 25 година ливе албума "Но комент", сниман те 1997. у Студентском културном центру Београда (СКЦ). На тај начин ће то бити прави омаж том ливе материјалу и једној рок епохи иза нас. Тај албум носи имена песама путем - боја, врло оригинално и креативно. Опет, велика је одговорност не само поновити тај концерт у СКЦ-у, већ и надмашити можда управо наступ новијег датума из 2019. у бившем Дому синдиката.

"Сигуран сам да ће нам 11. и 12. марта бити још јачи концерт, са снажнијом енергијом. Нама ниједан концерт никада није био исти током целе каријере. Сваки има неку своју причу, а посебно ти београдски носе неку специфичну тежину и никад се до сад нисмо поновили за скоро 36 година постојања. Нисмо направили неки шоу да личи на нешто од раније, нисмо копирали ни себе ни друге. Тако да ће и ово бити нешто ново, а након тога ће увек бити само ново", нагласио је Срба.

Овог пута неумољиви трио Звонимир Ђукић Ђуле (фронтмен - вокал и гитара), Србољуб Радивојевић Срба (бубањ) и Драган Ивановић Гага (бас гитара) враћа се песмама "високог напона" које деценијама нису свирали, ако се концерт и зове - "Високи напон"

. "Немамо баш ту привилегију да се ослањамо на већ постигнуто нити желимо да надграђујемо. Нас више инспирише да - разграђујемо постигнуто, да правимо неке нове темеље и музичко стилске искораке. Сензибилитет се мења кроз време, као и ми, самим тим и публика. Тако да је веома храбро и пре свега упутно путовати кроз то време, а кроз то путовање донети на свет и неко ново сазнање и то поделити са аудиторијумом”, подвукао је Ђуле и анализирао ситуацију око изазова који носе нови концерти. Пандемија нас је све неминовно мало променила, да ли је на боље, једно је од питања које је замислило гитаристу и певача бенда.

"Сви смо били превише бахати према том времену које је пролазило поред нас и кроз нас, и нисмо обраћали пажњу на есенцијалне, животне ствари. Као да смо размишљали да ћемо све лако постићи, да ћемо нешто оставити за сутра. Ипак, како живот прође дланом о длан, тако и све пролази друго поред нас, и не приметимо”, мишљења је музичар Ђукић. Како каже велики губитак и велика туга је у нашим срцима за свим људима који су на жалост изгубили свој живот и које је пандемија однела.

"Огроман жал осећамо, недостају нам сви који су нас напустили, то је јака празнина, недостатак драгих пријатеља. Тужно је што средина не уме да цени, поштује, велича те уметнике и скрене рефлектор стварности, да он буде уперен на људе док се баве глумом, док пишу, стварају музику, док су живи. Све се догоди када прође", подвукао је Ђуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана