Ускоро биографија контроверзне креаторке

elle.rs
Ускоро биографија контроверзне креаторке

Велика дама британске модне сцене, Вивијен Вествуд је коначно дала свој пристанак за биографију која ће се наћи у продаји слиједеће године.

Биографија славне креаторке ће највећим дијелом обухватити њену фасцинатну каријеру и досадашњи живот, од тренутка када је предавала у основној школи до момента када је панк донијела на модну сцену, али и обукла британску краљевску породицу.

О њеном животу неће само причати она већ и њени пријатељи, чланови породице и сарадници. Своју причу Вивијен ће испричати биографу Ијану Келију, који је до сада написао биографије Буремела и Ђакома Касанове.

"Одушевљен сам што ми се пружила прилика да испричам живот једне тако доброћудне, драге и разигране особе, чији је модни израз познат широм свијета. Почела је као учитељица у основној школи, али се на срећу некако сусрела са чувеним Малколмом Меклареном и одлучила да се искуша у свијету моде", изјавио је Кели.

Седамдесетдвогодишња Вивијен је додала: "Узбуђена сам што ћу коначно испричати своју животну причу".

Вјерујемо да креаторка, која је на модној сцени већ више од четири деценије и која је позната по својим политичким и друштвеним активностима, има пуно занимљивости да нам исприча.

Биографију славне креаторке објавиће издавачка кућа "Picador", а можемо је очекивати у октобру 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана