Упутила јавно извињење због расистичке изјаве

Агенције
Упутила јавно извињење због расистичке изјаве

Глумица Мишел Родригез недавно је разбјеснила јавност изјавом да би за глумце других раса требало смислити посебне улоге како бијелцима више не би преузимали оне које већ постоје.

Прије десетак дана по интернету су почеле да круже гласине да ће нови Спајдермен бити црнац, што нимало није обрадовало глумицу Мишел Родригез.

"Цијела ова ствар са ’мањинама у Холивуду’ је толико глупа... Престаните да крадете улоге белцима. Смислите своје", изјавила је Родригез у једном видео клипу.

Њена изјава изазвала је, међутим, лавину критика, па је глумица за мање од 24 сата била приморана да детаљније објасни шта је жељела да каже.

"Оно што сам хтјела да кажем је да... У Холивуду има много култура које нису бијелачке, односно које имају сопствену митологију. Мислим да би за њихове припаднике много боље било да, умјесто да буду лењи и позајме већ готове моделе, пораде на развоју сопствених ликова, у складу са својом митологијом. Будите креативни, крајње је вријеме да почнете сами да пишете своје приче", објаснила је глумица.

"А што се тиче моје изјаве, извињавам се ако сам звучала глупо или непристојно. Обично сам врло отворена и говорим без устезања... Извињавам се овом приликом због тога", закључила је Родригез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана