Упознајте Српкињу која је опчинила Арнолда Шварценегера!

Телеграф.рс
Упознајте Српкињу која је опчинила Арнолда Шварценегера!

Популарни холивудски глумац Арнолд Шварценегер очаран феноменалним тијелом Српкињенаше Бојане Васиљевић, вицешампионке свијета у боди фитнесу.

-Можете замислити какав је коментар дао поводом мог изгледа - каже Бојана Васиљевић ексклузивно за Телеграф. 

Дјечји снови се остварују, а то је схватила и Бојана Васиљевић (32), вицешампионка свијета у боди фитнесу и једна од двије српске такмичарке које имају професионалну лиценцу за овај спорт.  

Она је једна од најуспјешнијих српских спортисткиња у Америци, а добијањем професионалне карте ушла је у сам врх свјетског бодибилдинга и фитнеса.  

Већ неколико година живи у Лос Анђелесу, гдје ради као фитнес модел, такмичар, али и персонални тренер познатим личностима Холивуда у чувеној теретани Голд џим на Венису. Ипак, њен сан није само улазак у елиту свјетског бодибилдинга и фитнеса. Управо је тамо прије неколико дана имала прилку да види познату звијезду америчког филма Арнолда Шварценегера, легенду бодибилдинга, који јој је дао низ комплимената на изглед, али и показао неке вјежбе.  

 Ипак, прије него што сазнате шта јој је Шварценегер рекао, најприје да вас упознамо са Бојаном, једном од двије српске професионалне такмичарке у боди фитнесу или у Америци популарној категорији фигуре.

- Све је почело 2006, кад сам била студент ДИФ у Београду. Професори Душан Митић и Станимир Стојиљковић су ме запазили у студентској популацији као неког ко има предиспозиције и таленат за бављење фитнесом – каже Бојана за Телеграф.  

- Они су били иницијатори идеје и усмерили су ме ка такмичарском фитнесу. Бескрајно сам им захвална на томе, јер је то потпуно променило мој животни пут и опредељење. Четири месеца после првог разговора у Чању, већ сам била на такмичарској сцени државног првенства 2006, где сам освојила треће место.  

- Тако је започело ново поглавље мог живота које траје и дан данас, само на једном другом, вишем нивоу.

- Док нисам добила своју IFBB професионалну лиценцу и преселила се у САД због наставка професионалне каријере, била сам спортиста међународног разреда, члан репрезентације Србије и такмичила се за најтрофејнији бодибилдинг & фитнес клуб Србије ,"Олимпиа" из Крагујевца, власништво Горана Илића, нашег прослављеног IFBB репрезентативца, првака Европе.

До сада је остварила феноменалне резултате, али нема сумње да ће бити још боља у будућности.

- Први пут сам се опробала у категорији боди фитнес (популарнијег као Фигуре у Америци) крајем 2009. на IFBB Светском првенству у Италији, на наговор државног селектора Зорана Стојића и нашег шампиона Горана Илића. Ризиковали смо, и то се показало као добра одлука.

 Тренира холивудске звезде

- Изабрала сам Лос Анђелес и чувену теретану Голд гџм. Ту радим као персонални тренер и обављам своје тренинге. Припремам се за такмичења и коначно могу рећи да се осећам као код куће.

- Радим као персонални тренер, имала сам прилику да сарађујем с познатим личностима, поготово што у Лос Анђелесу као центру филмске индустрије познате личности готово свакодневно можете срести на улици.

- Једна од глумица и певачица с којом сам радила као део њеног тренерског тима је и Анђелика Вале, прослављена улогом Ружне Бети… Поред тренерског посла, одлазим редовно и на кастинге које ми букира мој агент Деби Харисон. Највише времена ван тренинга посвећујем раду с фотографима као фитнес модел, за различите потребе (магазине, промоције, рекламе….).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана