Уникатне вјенчанице са потписом Мирјане Вујчић

Жељка Кокот
Уникатне вјенчанице са потписом Мирјане Вујчић

Хаљине Мирјане Вујчић причају причу о минулим епохама у којима су романтичне, сензуалне, њежне и мистериозне даме носиле једноставне тоалете скројене по посљедњој "париској моди".

Њене вјенчанице одишу гламуром и једноставношћу са посебном нотом романтике проткане чипком, перлицама и машнама. По једној таквој машни њена модна ремек-дјела постала су препознатљива.

За себе каже да је једноставна особа која се модом бави од 2008. године када је, непосредно након прве самосталне ревије одржане у хотелу "Парк" у Новом Саду, основала свој први модни студио.

- Најрадије дизајнирам вјенчанице пудерастих и пастелних тонова, али из мог студија излазе и хаљине за сваку прилику, савршено скројена мушка одијела, дјечије хаљинице, те женска одијела и кожни асесоари - каже дизајнерка и додаје да, када је ријеч о материјалима, преовладавају чипка, бисери, перле, сатен, свила и вискоза.

Рад на уникатној вјенчаници захтијева много стрпљења, прецизности и маште, а у зависности од прохтјева клијента и обима ручног рада, понекад траје и неколико седмица.

- Највећи изазов приликом креирања венчаница је на прави начин представити младу која ће понети моју хаљину на свом венчању. Један модел пролази кроз више фаза - од првобитне идеје, затим тренутка када се та идеја преточи на папир, преко израде и дораде, па све до финалног производа којим ћемо бити задовољне и будућа млада и ја - каже Мирјана и наглашава да је велика срећа што у њен студио долазе даме које знају шта желе, а које често описује као романтичне принцезе са ставом.

Иако је многобројним дамама уникатним тоалетама бајковите љепоте уљепшала посебни дан у животу, Мирјана још није стала на "луди камен".

- Веровали или не, без обзира на то што сам можда управо ја допринела остварењу дуго сањаног сна многих девојака, мој драги и ја још нисмо стигли обележити тај дан онако како маштамо. Ових дана очекујемо долазак на свет наше друге кћерке, а од венчања нисмо одустали. Напротив, можда се и то деси врло скоро. А венчаницу ћете видети, то не смем сада да вам откривам - загонетно нам одговара Мирјана те додаје да је љепота управо у једноставности и врло често цитира чувени цитат "Less is mor", односно, мање је више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана