Умро у сиромаштву, с позајмљених 20 евра у џепу: Тужна прича познатог пјевача из Козарске Дубице

ГС
Умро у сиромаштву, с позајмљених 20 евра у џепу: Тужна прича познатог пјевача из Козарске Дубице

Амир Решић Нино, познати пјевач, оставио је дубоки траг у историји музике и забаве.

Нажалост, преминуо је рано, у својој 43. години, због компликација изазваних перфорацијом панкреаса. Његова прерана смрт оставила је велику празнину у срцима многих обожавалаца.

Нино је био отац три ћерке које су постале његово непроцјењиво насљеђе. Његов љубавни живот био је буран и испуњен авантурама, што је често било предмет интересовања јавности. Једна од његових значајних веза била је са Јасном Коњевић, бившом супругом његовог колеге Шерифа Коњевића. Ова веза подигла је тада велику прашину и била предмет многих медијских наслова.

Нино је у Врњачкој бањи упознао Славицу. Букнула је љубав, вјенчали су се, и она је постала његова прва званична супруга. Са њом је добио ћерку Сандру Решић, која се родила два дана прије него што је Решић завршио служење војног рока.

"Био сам нешто мало зрелији, али не много паметнији. Славица и ја смо имали проблема, наш брак није дуго трајао и растали смо се. Наравно, пошто сам ја одувек дежурни кривац за све, кривица је била моја! Жао ми је што нисам више учествовао у одрастању и васпитавању мојих ћерки. Са Амелом једно време нисам имао никаквог контакта. Било је то за време рата, док су биле у Немачкој. Али, чим ми је један пријатељ јавио где су, позвао сам их, а сутрадан сам отишао да их видим."

Из везе са Јасном Коњевић, Нино је добио ћерку Амелу. Амела је остала дискретна и ријетко се појављује у медијима. Данас је удата и промијенила је презиме, али ће остати упамћена по томе што је свом дјетету дала име свог вољеног деде. Ова геста свједочи о дубокој љубави и поштовању према свом оцу.

"Причало се да сам Шерифу преотео жену, иако смо Јасна и ја почели да се забављамо неколико месеци после њиховог раскида. Током првих година Јаснине и моје везе говорио је да ће бити срећан ако ме однесу у гепеку. Шериф је у неколико наврата унајмио двојицу момака да ме убију и то за 20.000 евра. Као што видите, нису ме убили, јер је нудио мало пара за моју главу, а момцима "ликвидаторима", како су ми признали, био сам симпатичан."

Његова породица и даље чува сјећање на овог талентованог и страственог умјетника који је оставио неизбрисив траг у музици и забави. Нино ће заувијек живјети кроз своје пјесме и у срцима својих ћерки, чувајући сјећање на вријеме када је његова музика освајала многе душе широм региона.

Са Саром је добио ћерку Тамару, али је и овај брак пропао за непуне четири године. До раскола је дошло 1999. године.

"Мој брак са Саром је приведен крају. Не мислим да је био промашен, не мислим да је био моја грешка. Из тог брака је моја Тамара, златно дете, које волим највише на свету. (...) После свега - права је истина да нисам за брак. Изгледа да је мени најбоље да живим сан, да не оптерећујем никога. (...) Имам три ћерке. Свака је са својом мајком. Сандра живи у Крушевцу. Она је дете из мог првог званичног брака који никада нисам негирао, нити ћу то чинити. Свашта се о мени и мојим браковима писало, говорило, нагађало. Манипулисало се мојим животом, каријером. Сада сам решио да јавно проговорим о томе и да нагађањима станем на пут. Моја најстарија ћерка се зове Амела, има четрнаест година и са њеном мајком нисам био у браку. Мој живот је био узбудљив, свачега је ту било. Али, ја ни од чега не бежим. (...) Некад су људи говорили да би то могло да смета мојој каријери. У овим годинама које нису ни наивне, ни мале, не бих волео да ме људи воле само зато што сам фаца, фрајер. Сада бих волео да ме гледају искључиво кроз моје песме."

Пјевачица Нела Бијанић имала је част да сарађује с легендарним пјевачем Нино Решићем, а њихово пријатељство је било дубоко, што потврђује и чињеница да је Нела гостовала на његовим концертима.

"Код Нина Решића сам била на свадби, жао ми је што је тако завршио. Била сам му и гост на концерту. Сјајан певач, највећа мушка звезда. Био је пуно заузет, завршио је с последњих 20 еура туђих у џепу. Златна кочија пролази једном у животу, не пролази сваки дан, ако сте узели злато – узели сте. Сад причам генерално, морате створити нешто да имате иза себе, морате имати нешто када дођете у неке шездесете, седамдесете године и више не можете певати", рекла је Нела.

Амир Решић Нино напустио је овај свијет 18. октобра 2007. године у болници у Бијељини. Његова смрт узрокована је тешком упалом панкреаса, која је, нажалост, била резултат дуготрајног проблема са алкохолизмом. Нино је свој вјечни мир пронашао у свом родном граду, Козарској Дубици, гдје је сахрањен.

Нинин ујак је подигао споменик на локалном гробљу како би одао почаст овом талентованом пјевачу. На споменику се налази и микрофон, симбол цјелокупног живота и каријере који је посветио музици. Његови вјерни фанови нису заборавили свог омиљеног извођача. Многи су на његовом гробу оставили звијезду од мермера са његовим именом, као и књигу у стакленој витрини на чијим корицама је исписана дубоко емотивна порука, преноси Стил.курир.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана