Умро глумац из "Рокија"

ГС
Foto: Танјуг/АП

Берт Јанг, познат по улози Полија Пенина у франшизи "Роки", преминуо је у 83. години раније овог мјесеца, 8. октобра у Лос Анђелесу.

Смрт звезде номиноване за Оскара потврдила је његова ћерка Ан Мореа Стајнгисер за "Њујорк тајмс". Међутим, тачан узрок његове смрти тек треба да буде откривен.

Јанг је имао дугу и успјешну каријеру у Холивуду, а глумио је у преко 160 филмских и телевизијских пројеката. Прије него што се појавио пред камером, Берт је служио у морнаричком корпусу Сједињених Држава од 1957. до 1959. године.

Једна од његових првих улога била је 1969. године када је глумио у телевизијској серији под називом "Доктори" гдје је играо некредитовану улогу бармена, према Буртовој званичној ИМДБ страници.

Такође је познат по томе што је радио на филмовима као што су "Кинеска четврт" (1974) - са Џеком Николсоном и Феј Данавеј у главним улогама - као и "Било једном у Америци" (1984).

Јангов колега из "Рокија", Силвестер Сталоне, огласио се на Инстаграму како би одао почаст колеги

За мог драгог пријатеља, Берта Јанга, био си невјероватан човек и уметник, мени и свијету ћеш много недостајати... Почивај у миру", написао је Сталоне, преноси Даилy Маил.

Берт Јанг, чије је право име Џералд Томазо ДеЛуиз, рођен је 30. априла 1940. и одрастао у Квинсу, у Њујорку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана