Умрла чувена југословенска глумица! Син потврдио тужне вијести!

ГС
Умрла чувена југословенска глумица! Син потврдио тужне вијести!

Хрватска и југословенска позоришна, телевизијска и филмска глумица и пјевачица македонског поријекла Костадинка Велковска преминула је у недељу.

- Мама је преминула у недјељу увече у старачком дому - потврдио је за 24 сата Никола, син хрватске позоришне, телевизијске и филмске глумице Костадинке Велковске.

- Боли нас њен одлазак, али држимо се. Борила се осам мјесеци - додао је син Никола Подкрајац.

Породица је потврдила да ће сахрана глумице бити у четвртак, 14. марта у Крематоријуму Мирогој у 14 часова.

Подсјетимо, глумица је љетос доживјела мождани удар, а касније је смештена у старачки дом у Загребу. Пре него што је доживјела мождани удар, глумици је уклоњен бенигни тумор на мозгу, али се појавио још један, па чак и трећи.

 Након што је у тешком стању завршила у болници, њена пријатељица Марија Секелез открила је да јој је Костадинка рекла да планира да одржи још један концерт македонских народних пјесама.

- Говорила је да мора то да уради на јесен, а ја бих јој рекала: 'Коста, довољно си се намучила', а она би опет рекла: 'Не, не, морам још ово да урадим' . Необично је вриједна и храбра. Особа која никада не кука, све подноси стоички. Без обзира на све невоље, она се увијек смије - рекла је тада Секелез

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана