Ухапсили глумицу мислећи да је проститутка

Танјуг
Ухапсили глумицу мислећи да је проститутка

Тамнопута америчка глумица Данијел Вотс, која се појављује у филму Квентина Тарантина "Ђангова освета", оптужила је полицију Лос Анђелеса за расизам након што је заједно са супругом, бјелцем, накратко приведена под сумњом за проституцију.

Вотс и њен муж, глумац Брајан Џејмс Лукас изјавили су да их је полиција зауставила на улици, ставила им лисице и испитала јер су размјењивали њежности на јавном мјесту.

"Данас су ми ставили лисице и привели ме зато што сам на јавном мјесту исказивала љубав према свом супругу. Били смо потпуно обучени и само смо се љубили на јавном мјесту", написала је на Фејсбуку глумица, која је током хапшења у знак протеста одбила да се легитимише.

"Док сам сједела у полицијским колима, сјетила сам се колико се пута мој отац вратио кући фрустриран и понижен од стране полиције мада ништа погрешно није учинио. Нисам могла да вјерујем да се то догађа, из мене су избиле све накупљене фрустрације због година дискриминације у овој земљи", навела је Вотс.

Њен супруг је, пак, на свом Фејсбуку профилу написао: "Нема слободе ако неки људи могу да малтретирају друге без икаквог разлога или доказа само зато што 'мисле' да на то полажу право".

Полиција је касније тог дана саопштила да је реаговала на позив "забринутог грађанина" због "непристојног понашања на јавном мјесту проститутке и њеног клијента".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана