Учитељица Лидија је објавила селфи па добила је отказ

Срна
Учитељица Лидија је објавила селфи па добила је отказ

Школа се и даље држи своје одлуке, па за сада не постоје шансе да се Лидија врати на посао.

Лидија Фергусон (39), мајка троје дјеце и учитељица која је годинама радила у једној британској школи, тренутно пролази кроз праву животну драму.

Након што је објавила селфи на коме се види како сједи на ивици кревета, одјевена у кратку бијелу хаљину, Лидија је добила суспендију на послу.

Њени ученици на сваки начин покушавају да промјене одлуку школе, па су покренули чак и петицију, у којој су изнијели разлоге зашто треба да се врати.

"Лично не видим ништа неприкладно у фотографији. Увијек сам поштовала правила друштвених мрежа а имала сам и своје интерно правило - ако би ми било непријатно да мој дека види нешто што сам објавила, не бих то ни постављала ", објаснила је Лидија.

Она је такође истакла да апослутно не разумије зашто је ова, по њеном мишљењу, невина фотографија, изазвала толику буру.

"Све је експлодирало и отргло се контроли. Не желим више овај стрес, нисам погођена само ја већ и цијела моја породица", искрена је била.

Ипак, иако су ученици уз њу и свом силом покушавају да промјене одлуку, из школе су поручили да је Лидија већ добила отказ и да не постоји шанса да се врати на посао.

"Нема ничег лошег у тој фотографији. Сви мислимо да је учитељица Лидија дивна и не желимо да је изгубимо. Многима је помогла у случајевима вршњачког насиља или проблема у породици. Њој се окрећемо кад имамо неки проблем", навео је један од ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана