"УБ40" издају нови албум, сингл химна Игара Комонвелта 2022.

Танјуг
"УБ40" издају нови албум, сингл химна Игара Комонвелта 2022.

ЛОНДОН - Славна британска музичка група из Бирмингема "УБ40" прославиће 45 година рада новим албумом и турнејом по Великој Британији и Ирској, а сингл "Champion" са новог албума представљен је као званична химна Игара Комонвелта 2022., објавили су медији у Енглеској. Игре Комонвелта биће одржане од 28. јула до 8. августа, а сингл "Champion" УБ40 су урадили са више извођача на овогодишњем Бирмингхамском фестивалу.

Нови албум Ју-Би форти, који ће се звати "УБ45", садржи једанаест потпуно нових песама и жељно га очекују љубитељи ове групе, пишу Британци.

Мотив "45" у имену албума је у вези са брзином окретања плоча на грамофону, које су некада биле носачи музике, а једна врста полоча се окретала 45 кругова у минуту.

У званичној најави на сајту групе наводи се да је нови албум "прослава прошлости и садашњости УБ40 са новим оригиналним материјалом, као и прерадом неких од класика и највећих хитова бенда, у извођењу новог фронтмена Мат Доилеа".

"Поносни смо што представљамо Игре Комонвелта у Бирмингему 2022. са званичном химном", рекао је гитариста Робин Кембел, додајући да "Бирмингем представља најбоље од глобалне Британије.

"Наш је посао да то покажемо свету, Бирмингем је заиста град шампиона", рекао је Кембел.

УБ40 је британска мужицка група која се прославила мешавином реге и поп музике. Група је продала преко 100 милиона плоча, а најпознатији хитови су "Red vine", "Food For Thought", "Cherry Oh Baby" и "Kingston Town".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана