У нову годину закорачите у сјају и шљокицама

Д. Келеч, М. Миљић
У нову годину закорачите у сјају и шљокицама

Пред нама је најлуђа ноћ у години. Постоји вјеровање које каже да, како дочекате Нову годину, таква ће вам бити цијела идућа година. Искористите због тога ову прилику и оборите све с ногу.

Одјећа, фризура, шминка, те низ других детаља, ствари су о којима припаднице женског пола мјесецима унапријед размишљају и планирају, да би за дочек Нове године заблистале у пуном сјају.

Организовани дочеци новогодишње ноћи у клубовима, ресторанима или посебно изнајмљеним просторијама, савршена су прилика за улазак у великом стилу. Све што желимо рећи су - сјај и шљокице.

Наравно, то не значи да сви присутни треба да “ослијепе” при погледу на вас, али Нова година је практично једина ноћ у години, када можете носити апсолутно све што желите и бити шик, модерни и секси.

Одјећа зависи од врсте забаве

Једна од најпожељнијих комбинација ове сезоне је “black&gold”, односно, ако је црно ваш избор, додајте мало златног и обрнуто.

Коктел хаљине на једно раме су тотални хит, а и у некој без нараменица изгледаћете попут филмске диве.

Модни стручњаци савјетују да се ипак смањи “доживљај” са накитом и шминком, јер нико не треба да изгледа као кловн и да својом појавом забавља све присутне.

Дочек “најлуђе ноћи” нуди широку лепезу забава, тако да при избору одјеће имате на уму врсту прославе на коју идете. На срећу, постоји једно универзално рјешење, а то је мала црна хаљина. Њу можете обући на готово сваку забаву. Црна хаљина је избор с којим не можете погријешити ни у једној прилици.

Модни креатор Давор Сладаковић каже да избор одјевне комбинације за Нову годину зависи од личног избора.

- Нову годину треба дочекати у некој новој и отмјеној одјевној комбинацији, јер “испраћамо нешто старо, а дочекујемо ново” - казао је Сладаковић и додао да избор гардеробе треба да буде у складу са атмосфером у којој се дочекује почетак нове године.

Према његовим ријечима, свака одјевна комбинација треба да буде усклађена са очекивањима и жељама.

Сладаковић је нагласио да је потребно посветити пажњу како боји тако и дужини хаљине, те препоручује краљевско плаву боју са много сребрног накита.

Бљештавило, гламур и шљокице

Модни дизајнер Душко Орашчанин каже да би требало посветити више времена избору одјевне комбинације за Нову годину, а не то радити два дана пред дочек.

- Најлуђу ноћ треба да дочекамо са пуно бљештавила, гламура и шљокица на себи - рекао је Орашчанин.

Према његовим ријечима, уз шљокице је најбоље изабрати комбинацију у којој ћемо се осјећати угодно.

- Децембар је мјесец када се температуре крећу око нуле због чега није лијепо видјети кратке мини сукњице и превише разголићена тијела - истакао је Орашчанин.

Он је додао да никако неће погријешити они који се класично обуку и не експериментишу превише приликом избора одјевних комбинација.

Према његовим ријечима, у Српској има много бутика у којима се може наћи велики избор одјевних комбинација за Нову годину.

Орашчанин је нагласио да већина становника Српске жели да Нову годину дочека обучена као највећа свјетска звијезда због чега на гардеробу троше много новца.

Када је у питању избор шминке за најлуђу ноћ, Орашчанин додаје да је најбоље да се уз одјећу укомбинује јача шминка.

- Са шминком ипак треба бити пажљив и нагласити црте лица и очи са неколико свјетлуцавих ефеката који ће на неки начин осликати и Нову годину - рекао је Орашчанин.

Шминка

Свјетски шминкери истичу да је златни “make up” напросто обавезан за дочек 2011. године, јер њиме можете додати дашак гламура у свој стил.

Златно сјенило не излази из моде, а ове зиме оно је прави хит. Златно је боја праве божице, а савршени златни “маке уп” кожи ће дати свјетлуцави сјај и истакнути здрав изглед. Осим тога, златно је богата боја која се увијек може трансформисати у нешто шик и елегантно.

Велика предност златне шминке је та што одговара сваком тону коже, боји очију и боји косе, те може изврсно нагласити природну љепоту. Ипак, нека правила постоје.

Свјетлој кожи боље ће одговарати свјетлије златне нијансе, док ће маслинастој пути боље одговарати тамније нијансе - све до смеђе или бронзано златних нијанси.

Како бисте постигли онај диван препланули изглед, своје лице можете додатно зачинити додавањем мало златног руменила на образе.

Aко немате златно руменило, можете га замијенити с мало златног сјенила у праху - нанесите га на кистић и образе, али припазите да не претјерате. За свјетлопуте жене, боља су роскаста руменила са златним честицама.

За потпуни златни “look” можете нанијети мало злата и на усне, али не превише, јер и овдје вриједи оно најважније правило - ако сте нагласили очи, усне су суптилне и обрнуто.

Фризура

Да бисте заблистали у новогодишњој ноћи, поред гардеробе и шминке, потребна је и адекватна фризура.

Нисте сигурни какву фризуру направити за новогодишњу ноћ? Нека вас фризура не оптерећује, јер опуштеност је у моди и не морате провести сате код фризера, него је направите сами. Пунђа је увијек добар избор јер вам коса не смета и оставићете углађен утисак. Можете је носити на средини потиљка, једноставно омотану око освоје осе уз помало неуредно тјеме, или косу скупити у минијатурну пунђицу, а предње праменове пустити да лежерно падају. Можете косу украсити огромном машном или свјетлуцавом копчом.

За дашак ретро стила ставите свјетлуцаву тракицу, али ако желите ретро фризуру будите досљедне и барем детаљима на одјећи покажите којим раздобљем сте се инспирисале.

Пуштена коса стоји свима само ако је здрава и његована. Добра алтернатива пуштеној коси је реп, јер га све знамо направити. Фаворит је секси, опуштен и недовршен реп.

Важно је да не уложите пуно труда и да не стоји свака влас на свом мјесту - ноћ је дуга и не исплати се нервирати због фризуре!

Мале торбице, тракице и накит

Модни детаљи увијек су сигуран савезник за употпуњавање новогодишњег стила. Чак и најједноставнија једнобојна комбинација уз велики и лијеп комад накита изгледаће посебно. Овогодишњи дочек Нове године дозвољава екстравагантни накит који треба да буде што бљештавији.

Модни креатори савјетују да торбица за дочек 2011. године треба да буде што мања, те да је потребно да у њу ставите само најосновније ствари.

- Торбице уз одјевну комбинацију треба да буду са шљокицама, црне, сребрне или пак златне боје - савјетују модни креатори.

Ципеле посуте перлицама

За најлуђу ноћ модни креатори савјетују да је најбоље изабрати црну боју обуће која је увијек актуелна, поготово ако је комбинована са украсима од ситних перлица и шљокица које дају свечанији утисак.

- Свако воли да изгледа “скоцкано” од главе до пете, а нарочито то долази до изражаја у вријеме празника. Свакако да и обућа треба да буде изабрана у складу са одјевним комбинацијама, а у бутицима ћете наћи разне моделе сандала, ципела и чизама које изгледају луксузно, интересантно и прикладно за најлуђу ноћ - кажу модни креатори.

Ипак, када “скоцкани” кренете у сусрет Новој 2011. години, не треба да се много бринете о томе да ли сте обучени по посљедњој моди, имате ли прелијепу фризуру, скупу торбицу или савршене ципелице. Битно је да сте насмијани, позитивни и у друштву драгих особа и пријатеља, са којима ћете у добром расположењу и уз пјесму дочекати нову, а испратити стару годину.

Мушкарци

Шта обући за дочек Нове године питање је које мучи и мушкарце. Од тога гдје ћете провести најлуђу ноћ зависи избор гардеробе.

1) Дочек у хотелу или ресторану - Aко сте се одлучили за дочек на гламурозном мјесту, треба да се и ви обучете тако. Сако, кошуља, панталоне и ципеле обавезан су “дресс цоде”. Aко ситуација налаже или ви то баш желите, можете ставити и кравату.

2) Дочек у клубу или дискотеци - Не морате стриктно носити панталоне и ципеле, па чак ни сако. Кошуља је ипак препоручљива, из разлога што се врло лако може комбиновати са вуненим прслуком, џемпером или обући сама.

3) Дочек на приватној журци - У случају да је журка опуштеног типа једноставно будите оно што јесте и обуците се онако како се иначе облачите.

4) Дочек на тргу - Aко се одлучите да Нову годину дочекате на улицама града, обавезно се обуците топло јер ћете неколико часова провести на ниској температури. Наравно, то не значи да за ову прилику не треба да се обучете лијепо, већ само да водите рачуна о томе да вам буде топло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана