У чему је тајна успjеха модног бренда Викторије Бекам?

Агенције
У чему је тајна успjеха модног бренда Викторије Бекам?

Како је бивша Спајсица позната по кратким и уским хаљиницама, вртоглаво високим потпетицама и таленту за позирање успjела да створи невjероватно модно царство вриједно више од 30 милиона фунти?

Иако Викторија Бекам изазива опречна мишљења, не може се порећи да годинама интригира јавност. Они што је оспоравају, за дивно чудо немају замјерке на креације њеног бренда већ праве проблем око тога да ли јој је дозвољено да себе назива модном креаторком. Док дискусија годинама траје Викторија је за то вријеме постала креаторка и створила је веома вредан бренд.

Бивша Спајсица је врло отворена када је у питању њена "модна необразованост", али ако ћемо да будемо искрени и панк позадина тада модно неискусне Вивијен Вествуд јој је помогла да редефинише моду, па зашто Викторији не би помогла њена поп прошлост?

Први велики корак ка успјеху јесте што је од почетка своје модне каријере Викторија избјегла да нека њена колекција буде окарактерисана као "јефтина" или за средњу класу што је био случај са Џенифер Лопез и Бијонсе.

"На другачији начин се представљам на ревијама јер нисам имала класичан тренинг. Научила сам много у претходних седам година. Научила сам брзо и настављам да учим", каже она за британски "Индепендент".

Иако већину одјеће не креира она сама, као ни већина познатих креатора, идејни творац апсолутно свега везано за бренд је само и искључиво она.

Када је прву колекцију лансирала 2008. године успјех је дошао одмах, барем онај комерцијални. Штавише, недуго потом 2011. и 2014. године стигле су и двије награде Британске модне асоцијације, а прошле године је проглашена најбољом британском предузетницом. Зашто? Не због њеног имена, већ зато што су њени приходи порасли за 2.900 одсто у протеклих пет година. Њена модна кућа запошљава 100 људи и зарађује преко 30 милиона фунти.

Прекретницу у њеном пословању предтавља отварање првог бутика у Лондону - "Проводим много времена у свом бутику, разговарам са муштеријама о ономе што они желе"

Ко су Викторијине муштерије и зашто купују баш њену одјећу поред толико јефтинијих брендова? Њена одјећа је добра, али рефлектује моду овог времена радије него што је дефинише. Друга и врло важна ствар јесте та да је Викторијин бренд заправо њен лични подухват, што управо највише привлачи купце. Заправо она најбоље на свијету продаје свој лични лајфстајл. Посвећеност сваком комаду одјеће најбоље се види када њен труд и рад подржавају супруг и дјеца из првог реда, али и модна уредница америчког "Voga" Ана Винтур.

"Чак и ако ја лично нећу носити нешто, желим да знам шта остале жене мисле, како желе да изгледају. Могу да се повежем са женама. Неке жене немају ту моћ", каже она за "Индепендент" и наставља – "Желим да охрабрим жене да створе најбољу верзију себе"

Упркос успjеху чињеница је да је многи и даље не схватају озбиљно не сматрајући је модном креаторком. Ипак, Викторија је јако паметна и добра у свом послу. Позиција креативне директорке у сопственој модној кући је заправо оно чиме се она бави.

"Како сте старији тако добијате другачију врсту самопоуздања. Сада сам много заузетија, тако да не могу да шетам цио дан у уској хаљиници и високим штиклама, већ у панталонама и балетанкама. Осјећам се опуштеније и не плашим се више", закључила је Викторија која је свој идентитет пресликала у бренд гдје се заправо и крије тајна њеног успјеха.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана