У Бијелој кући нису баш најпристојнији према првој ћерки...

Срна
У Бијелој кући нису баш најпристојнији према првој ћерки...

То јој сигурно нико неће рећи у лице, али Иванка Трамп је особа према којој запослени и особље Бијеле куће не гаје симпатије.

Списак људи који су за кратко вријеме владавине Доналда Трампа напустили Бијелу кућу сваког дана све је дужи. "Преживјели" службеници у његовој милости дио су све мање групе и чине се као "фракција" коју води Прва ћерка Иванка и њен супруг Џаред Кушнер.


"Извините, али они нису краљевска породица, а она није краљевска принцеза", изајвио је бивши службеник Бијеле за магазин Венити Фер, коментаришући ситацију у Бијелој кући.

Управо тај надимак "краљевска принцеза"  све чешће се чује из уста људи блиских Трамповима.

Он открива негодовање повластицама и третманом који Иванка добија на међународној политичкој сцени, иако то својим политичким радом, одлукама и ангажманом нити је заслужила, нити је изабрани представник америчког народа.

Надимак, наводе упућени тумачи, има више везе са непотизмом, него са британском принцезом Аном (другом ћерком краљице Елизабете и принца Филипа која носи титулу "краљевска принцеза").

Ипак, они који се држе тог надимка требало би да буду на опрезу, будући да Трамп постаје веома агресиван и заштитнички настројен кад му неко "дира породицу".

Тако је на самиту Г20, након што је Иванка неко вријеме сједела за столом на мјесту свог оца, и оштрих критика јавности на рачун тог догађаја, Трамп у њену обрану рекао:

"Да није моја ћерка, живот би јој био пуно лакши. То је једина 'лоша' ствар коју могу да јој замјерим".

Бивши службеник Западног крила Бијеле куће каже да Иванка и Џаред дефинитивно нису омиљени како у јавности, тако ни у Бијелој кући.

"Нема ништа што више омета рад, одвлачи пажњу и одмаже, од гомиле глупих аполитичних чланова породице који доносе све одлуке", закључује он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана