Трубачи Гуче 48 сати у Бањалуци

Тања Шикањић
Трубачи Гуче 48 сати у Бањалуци

Око 300 учесника манифестације "48 сати Гуче у Бањалуци", данас ће од 13 часова продефиловати Господском улицом, кренувши од Народног позоришта РС до Трга Крајине.

Дефиле трубача, чланова културно-умјетничких друштава и бањалучких мажореткиња кроз центар града трајаће до 14.30 часова.

Дефиле је претходница манифестацији "48 сати Гуче у Бањалуци", која се одржава вечерас и сутра увече на платоу хотела и велнес центра "Фортуна" у бањалучком насељу Петрићевац са почетком у 18 часова.

Маркетинг менаџер хотела и велнес центра "Фортуна" Наташа Дујаковић је истакла да ће на овој дводневној манифестацији под називом "48 сати Гуче у Бањалуци", наступити око 300 учесника, између осталих, Оркестар Дејана Јевђића из Пожеге, КУД "Aбрашевић" и Aнсамбл "Српски јелек" из Чачка и Бањалучки трубачи.

- До сада су се у Бањалуци одржавали само концерти побједника Гуче, а ово је посве другачија манифестација, која се организује под покровитељством Сабора трубе у Гучи. У питању је званична презентација Сабора, која се први пут одржава у Бањалуци - истакла је Дујаковићева.

Она је додала да ће, осим презентације сабора, у оквиру манифестације учествовати и локална културно-умјетничка друштва "Чајавец", "Васо Пелагић", "Младост", "Српски витезови" и "Славко Мандић".

- Програмом је предвиђено да се прво представе КУД-ови, етно-групе и пјевачки ансамбли, а затим гости из Србије - истакла је Дујаковићева и додала да културни дио програма предвиђа и причу о Сабору трубе у Гучи.

Послије официјелног дијела програма, у којем ће се трубачи побринути за добру атмосферу међу публиком, а који ће трајати од два до три сата, слиједи и забавни дио манифестације.

- За посјетиоце ове манифестације приредићемо и дегустацију српских националних јела која ће припремати гости из Србије - истакла је Дујаковићева.

Трубачки оркестар Дејана Јевђића, који је формиран у децембру 2000. године, наступао је на разним манифестацијама широм Србије и у иностранству, гдје су освојили низ награда. Оркестар има разноврстан репертоар, од старих изворних пјесама и кола до новокомпоноване народне музике, као и музике других поднебља Србије, првенствено јужна и источна Србија.

Карте за дводневни наступ трубача "48 сати Гуче у Бањалуци", могу се купити по цијени од десет КМ на рецепцији хотела "Фортуна" и на Тргу Крајине у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана