Tricky из публике пратио наступ демо бендова

Сања Јокић
Tricky из публике пратио наступ демо бендова

Друго такмичарско вече "Јелен Демофеста", које је одржано у четвртак увече на бањалучкој тврђави Кастел, било је подједнако напето и узбудљиво као и прво.

У финале су директно прошли бендови "Dub Rebellion" из Брчког, "Asthetic Empaty" из Сарајева, "Битипатиби" и "The Schtrebers" из Београда са освојена по 24 бода, те "Биг Буг" из Пирота, "Индиго поп" из Подгорице и "Plastic Sunaday" из Ниша са освојена по 23 бода. Да је жири и овај пут имао пуне руке посла, показује чињеница да је у финално вече прошло чак седам такмичарских бендова. Иван из бенда "Биг Буг", који се такмичио и прошле године, признао је да су се он и његови пријатељи из групе "навукли" на Бањалуку и "Демофест", те да су морали да се врате, да још једном покушају, што је резултирало проласком у финале.

Ове године Црногорци су се први пут нашли међу финалистима и то бенд "Индиго поп" из Подгорице. Члан жирија режисер Милорад Милинковић је прокоментарисао да им је било посебно тешко да одлуче о томе ко иде даље.

Tricky, који је наступао у ревијалном дијелу, својим енергичним перформансом и спонтаношћу одушевио је бањалучку публику. Током његовог наступа они који су били најближе бини пењали су се на њу и плесали са њим, а у једном тренутку познати трип хопер је сишао међу публику, сликао се са фановима и тако показао зашто многи воле и поштују музику коју прави. Прије наступа Tricky је, сједећи у првим редовима публике, пажљиво пратио наступ демо бендова. У ревијалном дијелу, наступили су и "Курири".

У финалу "Јелен Демофеста" публику очекују бројна изненађења и узбуђења, гдје ће се у ревијалном дијелу представити прошлогодишњи побједници "Threesome", реге метал бенд "Skinred", а на афтеру наступа одличан drum’n’base, за који ће бити задужени "Биг Буд" и "Necone".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана