Транссексуалка ипак на такмичењу за Мис Универзума

Aгенције
Транссексуалка ипак на такмичењу за Мис Универзума

Отава - Транссексуална жена такмичиће се у конкуренцији за Мис Универзума 2013, јавили су данас званичници тог такмичења.

Џена Талакова (23) из Канаде прије недјељу дана је била дисквалификована из конкуренције за представницу Канаде због прописа који налаже да учеснице морају бити рођене као жене. Талакова је замолила организаторе да измјене правила, рекавши да је она женско и да је разлог за њено одстрањење неправедан. Званичници су јавили да раде на промјени формулације правила такмичења, међутим, да очекују да ће коначна одлука убрзо бити донесена. Конкурси за учеснице такмичења за Мис Универзума 2013. године почињу овог љета. Власник лиценце тог такмичења Доналд Трамп пожелио је Талаковој пуно среће у борби за круну.

Званична правила мораће да добију његово одобрење као и одобрење компаније NBC, сувласнице такмичења.

Организатори такмичења су изјавили да су након консултација са активистима за права хомосексуалаца, почели да раде на измjени званичног правилника како би од 2013. и трансексуалке добиле прилику да учествују на избору за Мис универзум.

Национална такмичења за избор Мис Универзума тренутно се одвијају широм свијета, а финални, светски Мис Универзум 2012. одржаће се крајем године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана