Трагични одлазак Ејми Вајнхаус

Глас Српске
Трагични одлазак Ејми Вајнхаус

Узрок смрти британске пјевачице Ејми Вајнхаус (27), која је у суботу пронађена мртва у свом стану у Лондону, требало би да буде познат данас, за када је заказана обдукција, јавиле су агенције.

- Истрага о околностима њене смрти се наставља. У овој раној фази случај се третира као необјашњив и није било никаквих хапшења - рекао је новинарима полицијски официр Рај Коли.

Полиција покушава да открије ко је био с Ејми у тренутку њене смрти и позвао Хитну помоћ.

У међувремену, у медијским извјештајима појавиле су се бројне спекулације, од тога да је за њену смрт директно одговоран "јак коктел" неколико наркотика које је купила од локалног дилера у петак увече, до тога да је пјевачица била у тешком стању због раскида везе са Регом Тревисом (34), који је покушавао да јој помогне, али је оставио пошто је схватио да она не може да се контролише.

Смрт Ејми Вајнхаус, чији је изузетан музички таленат био у сталној сјенци проблема са алкохолом и дрогом, дубоко је потресла њене бројне обожаваоце широм свијета, пријатеље и породицу, а њена мајка Џенис новинарима је рекла да "било само питање времена" када ће умријети.

Ејми је посљедњи концерт одржала у Београду 18. јуна, када је на сцену изашла у пијаном стању, а послије тога је обуставила европску турнеју. Почетком прошле седмице виђена је с кумчетом Дионом Бромфилд на "iTunes" фестивалу гдје је, према ријечима свједока, изгледала веома лоше.

Напустивши овај свијет у доби од 27 година, Ејми се придружила "Клубу 27", групи изузетно талентованих и утицајних рок музичара који су умрли с 27 година, као што су Брајан Џонс, Џими Хендрикс, Џенис Џоплин, Џим Морисон и Курт Кобејн. На трагичну вијест о наглој смрти Ејми Вајнхаус осврнуле су се многе њене колеге, попут Ријане, Лили Aлен, Ив, Рикија Мартина, Брајана Aдамса, који су путем друштвених мрежа Ејми пожељели лаку земљу, а њеној породици упутили изразе саучешћа.

Ејми Вајнхаус објавила је само два албума од којих је један продат у више од милион примјерака и освојио пет "гремија". Скромна "продукција" диспропорционално мала у односу на њен огромни таленат, учинила је да њена смрт буде још трагичнија. Обожаваоци ће моћи само да замишљају нумере које никада неће бити снимљене, концерте који никада неће бити одржани и обећани "повратнички" албум који није изашао.

Тим Ворстал из "Форбса" процјењује да богатство које је покојна пјевачица током живота "згрнула" износи између десет и 40 милиона марака. Износ би се могао повећавати јер ће порасти потражња за њеним албумима, снимаће се албум хитова.

Подјела имовине зависиће од тестамента, ако он уопште постоји. Aко нема тестамента, Ејмина имовина могла би припасти њеном бившем супругу Блејку Филдеру, јер, енглески закон диктира да послије смрти, право на имовину преминуле има супруг, чак и ако је ријеч о бившем супругу.

Једини начин да се избјегне таква расподјела имовине је потписивање споразума, а није познато јесу ли Ејми и Блејк ишта потписали кад су се растали. 

Бенд "The Dap Kings" пратио је Ејми на концертима, а саксофониста тог састава Нил Шугармен каже да је Ејми заглибила у паклу дроге кад је упознала Блејка и да јој је од тада све кренуло низбрдо.

- Било је очигледно да се константно дрогира, а он се чак хвалио да јој је управо он први дао да проба крек и хероин - тврди Шугармен и додаје да је Ејми од тренутка кад је упознала Блејка само пропадала у сваком смислу. Ејми и Блејк растали су се 2009. године.

Током полицијског прегледа Ејминог стана, Рег је стајао испред зграде. Тамо је био и њен тјелохранитељ Невил те блиска пријатељица Ејслин Хорган-Валас која је од туге и емоција пала на тло.

ejmi

ejmi 2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана