Трагичан крај прелијепе манекенке

Агенције
Трагичан крај прелијепе манекенке

Родитељи је нису подржавали у каријери због чега је била депресивна и склона самоповређивању, а нису сподржавали ни њен избор мужа.

Надја Меназ (24) у мају је пронађена мртва у свом стану у Манчестеру. Извршила је самоубиство вјешањем само пет мјесеци након што је добила судску пресуду према којој се њеној традиционално муслиманској породици забрањује да је присили на унапред договорени брак, пише "Телеграф".

Она је с породицом од рођења живела у Великој Британији и са 16 година упознала је Умара Расула, који ју је увео у манекенство. Родитељи је нису подржавали у каријери ,због чега је била депресивна и склона самоповређивању.

Одселила се од куће и у тајности с Расулом започела везу, а вјенчали су се 2011. године, поштујући све муслиманске обичаје.

Годину касније добили су ћерку. Но, родитељи су и даље захтиевали од ње да се уда за човјека којем су је давно обећали.

Раније у децембру Надја се обратила британском суду, јер тамошњи закон штити жене у случају присилне удаје. У случају против оца Сабира Хусеина (60), мајке Руксане Косуар (55) и још троје од њених осам браће и сестара, манекенка је добила пресуду.

"Цио њен живот и сваку њену одлуку никада нисам могао схватити, али никада код ње нисам осјетио да има било каквих проблема који би је натерали на овако нешто. Мислим да је моја ћерка убијена", након свега је рекао њен отац на суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана