Томас Маркл: Не мислим да је краљевска породица расистичка

Танјуг
Томас Маркл: Не мислим да је краљевска породица расистичка

ЛОНДОН- Томас Маркл, отац британске војвоткње од Сасекса Меган, изјавио је данас да не мисли да је британска краљевска породица расистичка и нада се да је наводна примједба члана породице о тамној кожи његовог унука само једно глупо питање, преноси Ројтерс.

"Изузетно поштујем краљевску породицу и уопште не мислим да је она расистичка. Не мислим ни да су Британци расисти, прије мислим да је Лос Анђелес расистички, да је Калифорнија расистичка, али не мислим да су то Британци", рекао је Маркл за ИТВ.

Ројтерс преноси да је он изразио наду да је проблем који се наводно створио око тога које ће боје бити дијете његове ћерке и принца Харија и колико ће оно бити тамно, само глупо питање које је неко поставио, а не да се ради о расистичкој изјави и да би то могло бити најједноставније објашњење.

Меган је раније рекла да је њеном сину Арчију, који сада има годину дана, ускраћена титула принца прије рођења, јер је у краљевској породици постојала забринутост око тога колико би његова кожа могла бити тамна када се буде родио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана