Тифа: Нови албум чисти рокенрол

Мирна Пијетловић
Тифа: Нови албум чисти рокенрол

Веома сам поносан на свој нови албум "Спреман сам на све". Ријеч је о чистом рокенролу са нотом минимализма, јер нисмо хтјели публику да оптерећујемо компликованим аранжманима.

Рекао је ово за "Глас Српске" пјевач Младен Војичић Тифа на чијем се албуму налази десет пјесама које је урадио заједно са својим дугогодишњим пријатељем Гораном Пршићем Масним.

- У албум сам унио сва своја животна и професионална музичка искуства. Зато су такви и текстови - животни и то је оно што ми је јако битно када је ријеч о новом албуму - рекао је Војичић.

Истиче да је свака пјесма рађена са много емоција, без калкулисања и подилажења публици.

- Сматрам да треба бити искрен према себи и према публици како би добили квалитет, узимајући у обзир вријеме у којем живимо, гдје око нас извиру инстант звијезде са пролазним хитовима - казао је Младен Војичић Тифа, који је на музичкој сцени активан пуне 33 године.

Поред богате соло каријере, Тифа је прошао кроз многе, данас култне бендове чији се хитови још пјевају, као што су "Бијело дугме", "Тешка индустрија", "Ватрени пољубац", "Дивље јагоде", "Атомско склониште".

- И данас, као и прије двије деценије приступам музици идентично - искрено, енергично и са пуно стваралачког жара. Сматрам да је данашње вријеме прилично "прегазило" добру музику. Када сам почињао каријеру музика је била цијењена и поштовале су се праве вриједности. Данас правила не постоје, поремећени су системи вриједности и све је инстант и краткотрајно - сматра Тифа.

Најавио је велику турнеју по Балкану коју ће одржати сљедеће године, а посебну музичку станицу заузеће Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана