Тенисерка у колицима скинула се за часопис

Глас Српске
Тенисерка у колицима скинула се за часопис

Холанђанка Естер Вергер вјероватно је најуспјешнија спортисткиња на свијету. Игра тенис у колицима, а за пораз не зна од 2003. године.

У невјероватном низу је од 396 узастопних побједа, а освојила је седам турнира Aустралијен опен, пет US опен, четири Ролан Гарос, а има и три златне медаље са Параолимпијских игара. A то је само у синглу, требало би још доста времена када би се набројале и титуле у пару. Већ је десет година прва на листи тенисерки те је одлучила да гола позира за један амерички часопис.

- Када су ме први пут питали да се скинем гола, нисам хтјела прихватити. Нисам имала самопоуздања, али сам пристала јер су ми омогућили да сама изаберем фотографије које ће штампати - рекла је Естер Вергер.

Због повреде кичме од осме године везана је за инвалидска колица.

- Мислим да је супер то што су хтјели ставити хендикепирану спортисткињу на насловницу. Задовољна сам фотографијама. Неки коментари су били да слике нису прикладне и нисам била спремна на такве коментаре, али пријатељи и многи други су ми рекли како би требало да будем поносна - изјавила је Естер, чији низ ће неко тешко достићи.

Код жена рекорд држи Мартина Навратилова, која је славила 74 пута заредом, од фебруара до децембра 1984. године. Најдужи низ у синглу код мушкараца држи Гиљермо Вилас. Aргентинац је побиједио у 46 узастопних мечева од 11. јула до 1. октобра 1977. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана