Тејлор Свифт прва на Форбсовој листи испред Адел,Мадоне...

Агенције
Тејлор Свифт прва на Форбсовој листи испред Адел,Мадоне...

Њујорк - Пјевачица и текстописац Тејлор Свифт прва је на Форбсовој листи најплаћенијих свјетских звијезда са зарађених 170 милиона долара.

Свифтова је, како се наводи, удвостручила свој претходни рекорд од 80 милиона зарађених прошле године.


Она је претекла колеге музичаре попут Адел (80.5 милиона долара), Мадоне (76.5 милиона), Ријане (75 милиона) и Бруса Спрингстена (60.5 милиона).

Према Форбсовој годишњој листи "100 најплаћенијих личности", Тејлор је надмашила и ривалку Кети Пери која је прошле године зарадила 135 милиона долара, а ове године је пала на 63 мјесто са зарађеним 41 милионом долара.

Захваљујући свјетској турнеји под називом "1989 World Tour", Свифт је разбила рекод Ролинг Стонса, зарадивши 200 милиона долара на континенту Сјеверне Америке, и на путу је да заради четвртину милијарде, наводи Форс, пренио је АФП.

Друго мjесто је заузео је мушки бенд "One Direction" са зарађених 110 милиона, а слиеди аутор Џејмс Патерсон (95 милона).

Бивша љубав Тејлор Свифт, музичар Калвин Харис, је на 21. мјесту са 63 милиона.

Од холивудских звијезда најплаћенија је глумица Џенифер Ловренс. Она је на првом мјесту већ другу годину за редом са зарађених 46 милиона, што је благи пад у односу на прошлу годину када је зарадила 52 милиона захваљујући "Играма глади".

Од спортиста на листи су фудбалер Кристијан Роналдо (88 милиона), тенисер Роџер Федерер (68 милиона)...

Уредник магазина Зак О'' Малеи рекао је да забава и даље значи огроман новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана