Ташта Огњена Амиџића је предивна докторка

Г.С.
Foto: Курир

Водитељ Огњен Амиџић је упловио у брачне воде по трећи пут, а љепота његове супруге Мине очарала је људе када су је видјела на малим екранима у емисији “Ами Г” шоу, где се кратко опробала у улози презентерке. 

Убрзо је остала у другом стању, а као бомба је одјекнула вијест о њиховој романси. Међутим, неријетко се могу чути коментари по пријестоници да су веома складан пар, као и да су неизмјерно заљубљени једно у друго.

Наиме, прије неколико дана Мина се породила, те су постали поносни родитељи сина Перуна. А Огњен је за медије истакао да је његова љепша половина права лафица.

- Мина је другачији тип, она је лафчина. Све подноси лако, брзо се сналази. Она ми прави лакоћу у животу и то је савршено. Наравно да ћу јој помагати и подржавати је као и она мене. Она је особа која када узме нешто да ради она се томе посвети 100 одсто и ради без грешке. Има мајчински инстинкт, мајка је мајка, нема шта - рекао је водитељ.

На која је Мина наслиједила такав став и љепоту?

Иако се много спекулише о изгледу нове изабранице водитеља Огњена Амиџића, генетика показује да потиче из породице у којој даме краси невероватна лепота, али и образовање. Наиме, њена мајка је истакнута доктора која у седмој деценији изгледа задивљујуће! Осим заносних плавих очију, прелијепог осмјеха и бујне косе, ову феноменалну жену краси импозантно знање, а у свом послу је једна од најбољих.

Прим. проф. др сц мед. Зора Наумовић дипломирала је на Медицинском факултету у Новом Саду 1983. године то са просјечном оцјеном 9,66.

 

Осам година касније завршава специјализацију из интерне медицине са чистом десетком, а потом 1997. и магистарске студије из кардиологије. Међутим, ни ту се није зауставила, већ је 2002. супспецијализирала кардиологију, а исте године Министарство здравља додјељује јој звање примаријуса.

Круна њене академске каријере била је одбрана докторске дисертације “Прогностички значај варијације срчане фреквенције у болесника са срчаном инсуфицијенијом” На Медицинском факултету у Београду 2007. под менторством проф. др Зоране Васиљевић, чиме стиче звање доктора медицинских наука из области кардиологије. 

И послије завршених студија, наставила је да се усавршава у Енглеској и Немачкој.

Члан је Српског лекарског друштва и Лекарске коморе Србије, Удружења кардиолога Србије, као и многих других престижних светских удружења. Осим тога, носилац је више научно-истраживачких пројеката.

Након рада у Здравственом центру” Др Лаза К. Лазаревић” у Шапцу, где је била шеф Коронарне јединице, а затим и позиције начелника Поликлинике у Специјалној болници за болести срца и крвних судова Острог у Београду, почетком маја 2015. дугогодишње клиничко искуство крунисала отварањем своје приватне интернистицко-кардиолоске ординације.

 

Докторка Зора Наумовић је током свог дугогодишњег рада стекла изванредно искуство како у збрињавању животно угрожених болесника у коронарној јединици, тако и у амбулантно поликлиничком раду.

Позната је као поборник здравог начина живота, враћања природи у најширем смислу те речи, па самим тим примарно превенцији кардиоваскуларних обољења. Али, оно што је посебно издваја, јесте холистички и индивидуални приступ лечењу сваког пацијента, што је широј јавности познато кроз бројне едукативне чланке и наступе у различитим средствима информисања, преноси Курир. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана