Тамара Еклстон нуди 7 милиона за хватање Србина пљачкаша: "Видjела сам им лица, одвратни су"

ГС
Тамара Еклстон нуди 7 милиона за хватање Србина пљачкаша: "Видjела сам им лица, одвратни су"

Ћерка Бернија Екслтона (89), некадашњег првог човjека Формуле 1, Тамара Еклстон (35), нуди 6 милиона фунти (око 7 милиона евра) за информације о једном од лопова који је из њене виле у Кенсингтону украо накит вриједан 25 милиона фунти.

Данијел Вуковић, Југослав Јовановић и још двојица Италијана су у њену вилу ушли док је она са супругом Џејем и ћерком Софијом била на одмору у Лапонији.

Србин и Хрват који стоје иза ове пљачке успјели су да уђу на њено имање кроз башту, а од сигурносних камера крили су се иза дјечје куће за играње, а затим су разбили прозор и ушли у вилу, чија је вриједност процјењена на 70 милиона фунти (82 милиона евра).

Лопови су успјели да узму новац, а затим су брзо напустили Тамарин дом када их је видео наоружани чувар.

Тамара је за викенд на друштвеним мрежама написала својим пратиоцима да је "дуго чекала да конвенционалним путем врати ствари које су јој украдене", па је одлучила да понуди новац у замену за повраћај скупоценог накита и информација о лопову који је још увек у бјекству.

- Чекала сам довољно дуго да конвенционалним путев вратим украдену имовину, до данас није пронађено ништа сем једног пара минђуша. Сада ћу да урадим оно што сам желела од самог почетка као Мел Гибсон у филму "Откуп". Иако сам схватила да више никада нећу видети ствари које су ми украдене, са задовољством ћу дати 25 одсто вредности украдене имовине, а то је шест милиона фунти оном ко ми помогне да вратим оно што ми је узето - написала је Тамара на Инстаграму.

Југослав Јовановић, Алесандро Малтезе и Алесандро Донати осуђени су на укупно 28 година затвора у новембру прошле године, док је Данијел Вуковић, осумњичени вођа банде је још увек на слободи и сматра се да се крије у Србији.

Тамара је рекла да ће дати награду од 250.000 фунти (око 300.000 евра) ономе ко полицији преда Данијела Вуковића.

- Овај човек мисли да може да побегне са пленом који је узео од моје породице. Неће моћи тако брзо - рекла је Тамара, пише Даилy Маил.

Она је такоже рекла да њен живот више никада неће бити исти и врло је уплашена јер лопов још није иза решетака.

- Они су одвратни. Сада када сам видела њихова лица, та слика ме још више прогања. Само сазнање да је неко лутао по мојој кући, једноставно не могу да избацим та лица из главе - рекла је Тамара, пише Телеграф.

Оно што је Тамару посебно растужило је што је неколико комада скупоценог накита имало велику сентименталну вредност за њу, попут наруквице коју јој је муж купио када им се родила ћерка.

Међу украденим предметима су и дијамантске минђуше које јој је мајка Славица поклонила за 20. рођендан.

- То су за мене незамењиви предмети јер имају сентименталну вриједност. Те ствари ме највише боле јер је то сјећање на неке посебне тренутке у мом животу - рекла је Тамара.

Њен супруг Џеј рекла је у интервјуу за ББЦ да је из њиховог дома украдено више од 450 предмета.

Данијел, који је иначе пореклом из Хрватске има кривични досије од 1995. године, а под лажним именима годинама се крио у Сарајеву, Београду, Загребу и Милану, пише ББЦ. Полиција сматра да је он до сада имао 17 лажних идентитета.

Јовановића и двојицу Италијана су италијанске власти изручиле Британији у децембру 2019. године и они су признали кривицу.

Јовановић је због више кривичних дела осуђен на 11 година затвора, док су Малтезе и Донати осуђени на по осам година и девет мјесеци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана