Таласи и плетенице у коси познатих

Приредио: Борис Ђурић
Таласи и плетенице у коси познатих

Овог прољећа и љета у моди су раскошне фризуре са таласима и плетеницама што се може видјети и на фризурама познатих и славних личности.

Лоб фризура

Ако пратимо звијезде онда се може закључити да боб фризура неће брзо нестати овог љета. Универзално привлачна лоб фризура се лако одржава и нуди готово безброј начина како да се стилизује. То се одлично може видјети на примјеру Наоми Вотс и њених разбарушених и неуређених таласа. Филмска дива се почетком године ријешила дугих локни и одлучила се за лоб који иначе добро стоји многим женама. Њена асиметрична фризура је аранжирана у бохо таласе чим је створена одлична комбинација стила и изгледа косе.

Аустралијска глумица и звијезда филма “Вук са Волстрита” Маргот Роби ове године је представила углађену боб фризуру до рамена. Након што је креирао дубоки разрез, познати стилиста Ренато Кампора, додао је производе са побољшање коријена да би повећао волумен косе. Да би се побринуо да крајеви буду супер глатки прво их је испеглао а затим пошприцао “фруктис” спрејом са текстуром.

Пикси фризура

Моћ пикси фризуре не јењава. За оне који теже драматичним промјенама стилова подшишана фризура Скарлет Јохансон би могло бити управо оно што тражите. Зачешљана уназад фризура подједнако изгледа провокативно и елегантно, а такође представља одличан начин да се покаже стилски сет наушница. Ошишана са стране и помакнута уназад ова фризура је додатно побољшана спрејом за посветљење косе којим је постигнут интересантан контраст косе.

Пикси фризура Ен Хатавеј је грациозно прерасла у боб и разбарушени таласи можда су највећи шик на њеној коси. Да би остварио овакав изглед стилиста Ан Ко Тран, познат као мајстор живих текстура, раздвојио је свјеже опране дијелове косе по центру главе и грубо их осушио док нису биле 80 одсто суве. Када је изгладио крајеве са округлом четком, активирао је своју пеглу за увојке, почевши са стране и пењући се ка врху главе. Да би добио коначни изглед Тран је мијењао правце увојака, тако да су неки били окренути према лицу док други према вани. За сами крај, лагано је прстима разбио таласе и пошприцао спрејом са текстуром.

Сплетена коса

Фризура са плетеницама манекенке Џесике Стем помаже да се коса склони са лица и врата, а да се при томе не жртвује стил. Иако на први поглед дјелује компликовано она се може реплицирати уз неколико савјета стилисте Џенифер Јепез.

- Са једне стране сам јој направила француску плетеницу и уврстила неколико праменова да би “омекшала” укупан изглед - каже Јепез која је исто поновила на другој страни, створила жељени изглед и на крају учврстила иглама за косу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана