Тајни списи FBI о Џексону

Глас Српске
Тајни списи FBI о Џексону

FBI би ове седмице требао да објави тајне документе о Мајклу Џексону, пишу амерички медији.


Списи су настали у периоду од 1993. до 2004. године, а обухватају пријетње и уцјењивања пјевача, као и контраверзне случајеве наводних злостављања дјеце. Прва таква оптужба догодила се 1993. године. Мајклова осигуравајућа кућа тада се нагодила са породицом дјечака, а он је ослобођен свих оптужби. Други пут су га за педофилију оптужили 2003. јер је током снимања документарног филма "Living with Michael Jackson" изјавио да често спава са дјечацима у кревету. Двије године касније је ослобођен оптужби.

Занимљива прича везана уз Џексонове списе догодила се у августу ове године. Тада је блогер и активист Мајкл Петрелис из Сан Франциска тражио од FBI информације о Мајклу Џексону. Неколико дана касније добио је занимљиво писмо из FBI у коме је писало да може да купи њихов досије о Џексону. 
- Пронашли смо око 591 страницу које одговарају вашим захтјевима. Првих сто страница вам нећемо наплатити, а ако вам пошаљемо све странице то ће вас коштати 49 долара - дио је писма које је потписао шеф информационог одјељења и менаyмента при FBI Дејвид Харди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана