Свјетске звијезде се опраштају од краљице Елизабете Друге

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Свјетске звијезде, међу којима су бројна музичка и филмска имена, опраштају се од британске краљице Елизабете Друге која је преминула јуче у својој палати у Шкотској у 96. години.

Током своје седамдесет година дуге владавине, краљица је имала велики утицај на развој британске поп културе, те је тако била тема бројних пјесама, филмова и серија које су створене у британској продукцији.

Краљица Елизабета Друга је током своје ере владавине, титулом "витеза" одликовала бројне звијезде, међу којима су Мик Џегер, Пол Макарти, Елтони Хопкинс и Елтон Џон.

Елтон Џон се опростио од краљице на дирљив начин, истичући да га је њена смрт потресла, те да је краљица за вријеме свог живота утицала на њега великом подршком.

"Краљичино присуство било је инспиративо, она је водила земљу кроз неке од нејвећих и најмрачнијих тренутака, и то са грациозношћу, пристојносћу и истинском бригом", рекао је он.

Говорећи о краљици, Елтон је истакао да је краљица Елизабета Друга била присутна у његовом животу од самог дjетињства, те да је на тај начин давала стали подстрек за музичку каријеру.

Саучешће краљевској породици изразили су и чувени Ролингстонси, као и некадашњи чланови Битлса Пол Макартни и Ринго Стар.

"Бог благословио краљицу Елизабету Другу. Почивала у миру. Живио краљ", поручио је Макартни.

Умјетница и активисткиња Јоко Оно, некадашња жена Дзона Ленона, упутила је саучешће краљевској породици, наводећи да је краљица била одраз "снажне и моћне жене чија је владавина од седамдесет година била испуњена интегритетом, достојанством, саосјећањем".

Некадашњи фронтмен бенда Блек сабат Ози Озборн објавио је жали због "смрти највеће краљице".

"Тешка срца кажем да је помисао на Енглеску без краљице Елизабете Друге поражавајућа“, додао је Озборн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана