Свјетска елита на Ђоковићевој добротворној вечери

Агенције
Свјетска елита на Ђоковићевој добротворној вечери

Фондација "Новак Ђоковић" успјешно је организовала добротворну гала вечеру у Милану, а сав прикупљени новац биће усмјерен на програме раног образовања за дјецу Србије.

Око 400 званица, међу којима су били Ђорђо Армани, прослављени фудбалери Милана Паоло Малдини и Андреј Шевченко, уредник "Вога" Ана Винтур, српски кошаркаши Мирослав Радуљица и Милан Мачван и бројна друга имена из свијета спорта, моде, шоу-бизниса окупило се у средњовјековном замку "Сфорцеско".

Сав скупљени новац биће усмјерен ка програмима раног образовања за дјецу Србије, а циљ је да свако дијете има једнаке шансе да се развија и учи, нарочито у најранијем периоду живота који је од изузетне важности, као и да се малишанима омогуће програми који ће подстаћи њихова знања, креативност и омогућити им социјализацију, игру и дружење са вршњацима.

Међународна хуманитарна организација "28. јун" на хуманитарној гала вечери у Милану уручила је награду и захвалила најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу и његовој супрузи Јелени на подршци у хуманитарном пројекту "Бој за Косово" из 2011. године.

- Веома сам срећан што се у Милану окупило оволико људи који пружају подршку хуманитарном раду и желе да нам се придуже у нашој мисији. Фондација се труди да створи боље услове за одрастање малишана у Србији, желимо да их охрабримо и да им дамо крила да остваре своје снове. Уз помоћ све већег броја партнера, наша визија је да у нашој земљи свако место има вртић, да у сваком селу деца могу да похађају предшколске програме, да улажемо у едукацију васпитача и да сви заједно бринемо да малишани имају светлу будућност - рекао је најбољи тенисер свијета обраћајући се гостима.

Новац ће се прикупљати и на егзибиционим мечевима, у којима ће се састати Новак Ђоковић и Рафаел Надал, а другог дана ће у дублу своје снаге одмерити са једне стране Ђоковић и Флавија Пенета, а са друге Серена Вилијамс и Фабио Фоњини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана