Свемирски каубој запалио публику

Мирна Пијелтовић
Свемирски каубој запалио публику

Трећи дан "Егзит" фестивала обиљежио је феноменалан и најдуже ишчекиван наступ ацид јазз британског "свемирског каубоја", "Jamaroquiа", који је напунио "Main stage", као и двомилионити посјетилац једног од најпопуларнијих фестивала у Европи.

 Тачно у поноћ на бину је изашао популарни Џеј Кеј, који је изазвао потпуни делиријум код око 20 хиљада посјетилаца овог концерта. Пуна два часа одличне свирке, присног комуницирања са масом, енергичног плесања одушевљене публике, која је заједно са популарним Британцима пјевала неке од њихових највећих хитова, као што су "Deeper Undergrund ", "Cosmic Girl", "Space Cowboy", "Little L" и многе друге, резултовали су енергичним концертом на обострано задовољство. Прије популарних Британаца на "Main stageu" су наступили "Jinx" из Хрватске, те кабаретска продуценткиња и пјевачица "Santigold". Публика се на "Fusion stageu" забављала уз "LeelooJamais" и "Рингишпил", који су направили одличну атмосферу за наступ бечејске групе "Ева Браун".
Интересантно је било и на увијек енергичном "Explosiv stageu", гдје су бројне фанове забављали "Discgarge" и "Anti Nowhere League", а част да прже на овој бини припала је и Бањалучанима "Танкер", који су имали одличан концерт. У скоро увијек попуњеној "Dance Aрени" наступили су миљеници публике "Groove Armada" и "Fede le Grand", као и један од популарнијих српских DJ-ева "Gramophonedzie".

Трећи дан обиљежила је и Сташа Вукадиновић (27) из Зрењанина, која је добитник специјалне награде "Егзита", као јубиларни, двомилионити посјетилац у историји тог фестивала. Добила је бесплатан улазак на "Егзит" у идућих десет година, а организатори су обећали да ће јој до краја фестивала испуњавати све жеље, а добила је и све VIP пропуснице, бонове за пиће, вечеру на фестивалу за двоје.

Друго вече "Егзита", у петак увече, дефинитивно је било у знаку "Dance Aрене" и енергичног наступа британског електродвојца "Underworld", који су својим наступом привукли пажњу енормно великог броја публике. Поред њих, одличне свирке биле су одржане и на "Main stageu", гдје су наступили феноменални британски рок састав "Editors", те енергична хип-хоперка "M.I.A.", која је чак сишла и у публику, што је изазвало велико одушевљење фанова. Свој највећи хит "Paper Planes" извела је тек пред сам крај концерта, а енергична пјевачица приказала је публици несвакидашњи, алтернативни и футуристички шоу, са обиљем видео и свјетлосних ефеката. "Femu Kuti", уз помоћ пратећег бенда "Positive Force" и неуморних играчица, направио је фантастичну журку на "Fusion Stageu". Нигеријска супер-звијезда и син славног Феле подизао је атмосферу до самог усијања током свог сета, који је у исто вријеме био и весео и ангажован и политички директан, препун страсти, зноја и љубави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана