Све тајне дивљег живота Џека Николсона

Агенције
Све тајне дивљег живота Џека Николсона

Заводио је Мерил Стрип, а са Вореном Битијем такмичио се у броју жена које ће одвући у кревет. И то је само један део дивљег живота глумца Џека Николсона, који је откривен у новој биографији.

Нова биографија Џека Николсона открива мноштво пикантних детаља из живота ове холивудске звијезде, глумца који је био на гласу као велики женскарош, па тако сазнајемо да се интимно дружио и са славном Мерил Стрип, с којом је глумио у два филма (“Heartburn” и “Ironweed”), преноси “Јутарњи лист”.

Управо током снимања филма “Ironweed” 1986. године, открива биографија, његова се камп кућица често љуљала на својим амортизерима, након чега би двије звијезде излазиле помало ошамућене, а филмска екипа причала је више о њима него о самом филму. Упознали су се годину дана раније на снимању филма “Heartburn”, а Стрип је рекла да јој је то био доживљај као да упознаје Мика Џегера или Боба Дилана.

Да разбије напетост, уочи снимања њихове прве заједничке сцене, Николсон је покуцао на врата њене приколице и питао је може ли се послужити њеним тоалетом. Она се сложила и напетости више није било.

Наводно је на крају снимања Мерил избацила Џека из хотелске собе и рекла да никада више неће с њим снимати нити један филм, али је Мерил порекла те наводе.

У исто вријеме Николсон је још одржавао дугогодишњу везу с Анђеликом Хјустон, али је наводно са стране спавао и с глумицом Вероником Картврајт. Након страствене везе Мерил и Џек су остали добри пријатељи.

Прошле године Мерил је, иначе већ 35 година у срећном браку са Доном Гамером, наступајући у једној забавној емисији била упитана са ким би спавала, с ким би се вјенчала, а кога би убила. За вјенчање је одабрала Роберта Редфорда, за секс управо Николсона, а убила би Дастина Хофмана.

Николсон ју је пак назвао “савршеном”, приликом доделе награде за животно дело 2004. године.

Славни глумац је био само једном у браку, са Сандром Најт, с којом има ћерку Џенифер (50). Но, Николсон има још двоје дјеце с бившом дјевојком Ребеком Браусард, Лорејн (23) и Реја (21), затим ћерку Хани Холмен (32) из везе са данском глумицом Виние Холмен, као и сина Кејлеба Годарда (43) из везе с глумицом Сусан Енспеч.

Књига Марка Елиота такође открива како је Николсон “хронично користио дрогу у раним данима своје каријере”, експериментишући са ЛСД-ом у раним шездесетим годинама, а узимао је и кокаин и пушио марихуану. Како пише Елиот, након првог узимања Николсон је вјеровао да је видио божје лице. Но, на ЛСД-у је искусио и фантазије о кастрацији, проживљавао је хомоеротичне страхове, као и спознају да није био жељен као дијете.

Такође, помоћу ЛСД-а Николсон се суочио с проблемом преране ејакулације који га је мучио још од времена кад је почео спавати с Џорџијаном Картер, коју је упознао у глумачкој школи. ЛСД је, пише Елиот, узимао неколико година.

Дроге нису “ништа посебно”, изјавио је једном Џек, који је на ЛСД-у написао сценарио за филм “The Trip” из 1967. године и редовно се користио њима док је писао сценарио за психоделичну авантуристичку комедију “Head” групе The Monkees.

Из тог времена потиче и анегдота да је дошао са џоинтом на састанак са три потенцијална инвеститора за филм “Голи у седлу”.

“То ми је помогло у креативности приликом писања, лакше је на тај начин самог себе ментално опустити”, признао је касније Николсон. Његова бивша дjевојка Сузан Енспеч једном је рекла да је Џек узео кокаин како би лакше одглумио сцену плакања у филму “Пет лаких комада” 1970. године.

У то је вријеме упознао и Ворена Битија, славног ломитеља женских срца. Међусобно су се уважавали, иако је увијек међу њима владало такмичење по питању освајања жена. Након неколико седмица дружења, Џек је звао Битија “професионалацем” због његове способности да одведе жену у кревет, док је Бити хвалио Џека због способности да исприча добру причу. Ипак, многи су оцијењивали да је Николсон чак био вјештији од Битија у освајању жена.

Нова биографија открива и велику личну драму Џека Николсона. Наиме, првих 37 година свог живота он је вјеровао да је дете Џона и Етел Меј Николсон, све док 1974. није сазнао да је његова старија сестра Џун уствари била његова мајка, док му је отац био тамнокоси шармер и некадашњи музичар Доналд Роуз. Ту је причу Николсон желио да провери тестирањем узорка крви, али је Роуз одбио и након тога никада више нису ступили у контакт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана