Шварценегер снимио своју аудио књигу и признао да је дислексичан

Танјуг
Шварценегер снимио своју аудио књигу и признао да је дислексичан

ЛОС АНЂЕЛЕС- Глумац Арнолд Шварценегер признао је да је дислексичан, саопштавајући да је завршио снимање своје аудио књиге "Буди користан" (Бе Усефул), која ће се појавити и у папирном формату 10. октобра.

"Могао бих вам рећи да је било сјајно сести и снимити своје риjечи, али истина је да сам био престрављен. Ево моје тајне: Ја сам ужасан читалац", написао је Шварценегер на свом фејсбук профилу. Присетивши како се педесетих година, када се школовао у родној Аустрији, није говорило о постојању деце са сметњама при учењу, Шварценегер је описао своје читање пред одељењем као пропаст, за шта је "бивао звекнут лењиром".

"Али сада знам да сам дислексичан. Кад се припремам за филм, читам сценарио изнова и изнова мjесецима, док не запамтим сваки ред. Треба ми времена и понављања да се снађем са речима", навео је глумац. Како је најављено, у "Буди користан" Шварценегер доноси, кроз своја искуства, "седам правила које треба пратити како би се остварио прави смисао сопственог живота".

Говорећи о аудио књизи, Шварценегер је навео да му је речено да писци ураде своју за два до три дана у студију, док је он за своје снимање тражио кућне услове и најавио да ће прелазити 20 до 30 страна дневно.

Према његовим ријечима, то му је омогућило да ради са редитељем и продуцентом два пута дневно у краћим сесијама, са непрекидним вежбањем између. Глумац чувен по филмовима "Конан варварин", "Предатор", "Истините лажи" и серијалу "Терминатор" је истакао да је тако снимајући аудио књигу научио да се мора натерати да иде напред.

"Урадио сам толико понављања да их не могу избројати. Разбио сам их у мале комаде, знајући да мали добици граде велике побједе, или у овом случају, читаву књигу", навео је глумац. Шварценегер је истакао да се нада да ће слушаоци књиге "бити надахнути, не само речима, већ и поступком њиховог снимања".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана