Шварценегер мора да плати казну од 35.000 евра

ГС
Шварценегер мора да плати казну од 35.000 евра

МИНХЕН - Филмска звезда Арнолд Шварценегер, који је приведен на аеродрому у Минхену због тога што царини није пријавио луксузан сат, пуштен је на слободу, али мора да плати казну од 35.000 евра, пише лист "Билд".

Шварценегер је на аеродрому провео неколико сати, а за то вријеме су га испитивали цариници и могао је да позове свог адвоката, напомиње лист.

Шварценегер је покушао да објасни да ће сат бити на аукцији у добротворне сврхе. Међутим, глумцу је наложено да плати казну од 35.000 евра. Одмах након што је пуштен, Шварценегер је попушио цигару.

"Покренули смо кривични поступак по пореском закону. Сат је требало да буде регистрован јер је увоз", рекао је Томас Мајстер, портпарол главне царинске службе Минхена.

Како преноси "Билд", сат је процијењен на 26.000 евра. Глумац ће, такође, морати да плати порез од 4.000 евра и казну од 5.000 евра. Шварценегер је желио да уплати износ кредитном картицом, али му то није дозвољено, јер се 50 одсто царине мора платити у готовини, па је представник полиције отпратио глумца до банке како би могао да добије новац.

Раније је Шварценегер приведен на минхенском аеродрому. Он је на себи имао луксузни швајцарски сат компаније "Одемар Пиге" /Аудемарс Пигует/, док је ишао на конференцију Свјетског климатског самита у Кицбилу. Сат који је направљен искључиво за Шварценегера, он је намјеравао да прода на аукцији за око 20.000 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана