Сутјеска и Младост: Бити или не бити

Д. Марић, С. Дакић
Сутјеска и Младост: Бити или не бити

БAЊA ЛУКA - Претпосљедње, 21. коло кошаркашког првенства БиХ донијеће неколико узбудљивих окршаја, а када су у питању дуели екипа из Српске, најзанимљивије ће бити у Фочи, гдје Сутјеска дочекује Младост (субота, 19 часова).

Фочаци су у прошлој рунди остварили злата вриједну побједу против Слобода Дите, направили велики корак ка опстанку, а савладају ли Мркоњићане, готово да ће пребринути све бриге око останка у елити.

- Ово је за нас једна од најважнијих утакмица сезоне и силно смо мотивисани да из ње изађемо као побједници. Комплетни смо, играмо пред својом публиком, ривала смо већ савладали у Мркоњић Граду, па сматрам да исто можемо поновити у нашој, надам се, пуној дворани. Респектујемо противника, међутим, вјерујем да ће бодови остати у Фочи - био је јасан играч-тренер Сутјеске Жарко Јокнић.

На другој страни, и Мркоњићани су се интензивно припремали за дерби меч зачеља, који има велику тежину. Побједа Младости је императив уколико жели да и сљедеће сезоне играју у премијерлигашкој конкуренцији.

- Свјесни смо чињенице да је то за нашу екипу одлучујући меч и играчи су спреми да дају све од себе како би остварили повољан резултат. Нисмо у позицији да пријетимо тријумфом, али је сигурно да га прижељкујемо, јер уколико тријумфујемо остајемо у комбинацији за опстанак. Сутјеска има одличан тим, који нас је у Мркоњић Граду побиједио послије два продужетка. Прижељкујемо да се нешто тако понови и нама у Фочи. Наравно, да бисмо стигли до побједе моји играчи морају дати максимум, поправити игру под кошем и бити шутерски расположени - рекао је тренер Младости Слободан Јанковић. 

Парови

У 21. колу се састају, субота: МОСТAР: Зрињски - Груде (18 часова), ФОЧA: Сутјеска - Младост (19), AЛЕКСAНДРОВAЦ: Игокеа - Славија (19), БИЛЕЋA: Херцеговац - Борац Нектар (19), ТУЗЛA: Слобода Дита - Челик (19), уторак: ТРЕБИЊЕ: Леотар - Чапљина (18).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана