Супермодели некад и сад ФОТО

Б92
Супермодели некад и сад ФОТО

Скоро је немогуће заборавити музички спот „Freedom ‘90” Џорџа Мајкла који и двије деценије касније хипнотише својом естетиком. Музичар је успио да на једно мјесто доведе најљепше жене на свијету (које је претходно овјековечио Петер Линдберг на насловници Vogue-а 1990) и због којих је и скован термин супермодел: Наоми, Синди, Кристи, Линду и Татјану.

Ни две деценије касније оне нису изгубиле на својој qепоти и сексепилу, напротив - Duran Duran ангажовао је Синди и Наоми прошле године у споту Girl Panic Паниц а свих пет и даље раде као манекенке.

Некима године заиста не могу ништа...

Линда Еванђелиста (47)

Некад:

Она је „отворила” спот тако што је пустила песму на CD плејеру. „Пjевала” је сjедећи у ходнику обучена само у црну ролку.

Сад:

Ових дана, божанствена као и увијек, Линда признаје да се „потпомаже” ботоксом. „Користим ботокс и не стидим се да то признам, али не претјерујем јер волим кад могу да померам лице”, казала је она у интервјуу за Vogue. „Идем и на третман Thermage који помаже стимулацију колагена”.

Родила је сина 2006. чији је отац био непознат све донедавно када је судским путем затражила алиментацију од француског милионера Франсоа-Анрија Пиноа, садашњег супруга Салме Хајек.

Кристи Тарлингтон (43)

Некад:

Ходала је кроз спот босонога прегрнута само бијелим чаршавом.

Сад:

Завршила је факултет и постала филантроп. Ради на Харвардском факултету за јавно здравље и путује у Индију гдје тамошњим мајкама подиже свијест о здрављу.

Покренула је и линију ајурведских производа и једна је од најпознатијих практичарки јоге.

Има двоје дјеце са глумцем и редитељем Едвардом Бернсом и прихватила је своје године без панике. „Не бојим се старења. Никада не бих стављала ботокс. Заправо сам срећнија када погледам друге који су то урадили и упоредим своје лице са њиховим”.

Наоми Кембел (41)

Некад:

Плесала је у споту са паром слушалица на глави, оскудно обучена.

Сад:

И даље шета модним пистама (појавила се и на затварању Олимпијаде у Лондону) и учествује у раду добротворних организација. Но, са годинама није смекшала своју нарав, остала је прзница као из млађих дана.

Пратила ју је контроверза око „крвавог дијаманта” који је примила као поклон од бившег либеријског предсједника, више пута је тужена због физичког насртања на своју послугу а доживотно јој је забрањено летење Бритисх Аирњаyсом накој напада на посаду због изгубљеног пртљага.

Од 2008. у вези је са руским бизнисменом Владиславом Дороњином и често борави у Москви.

Синди Крофорд (46)

Некад:

Пјевушила је „Freedom” док се купала у кади.

Сад:

Мајка је двоје дјеце, а 11-годишња ћерка је већ кренула њеним стопама.

Отворено је причала о козметичким процедурама којима се подвргава, као што су ботокс и витаминске ињекције, а моделингу се вратила 2011.

У браку је са предузетником Рендијем Гребером од 1998.

Татјана Патиц (45)

Некад:

Уживала је у пјесми и цигаретама, окружена димом.

Сад:

Вратила се манекенству 2010. као заштитно лице за модну кућу Марине Риналди специјализовану за крупније жене.

Била је у вези са Силом 1997. скоро годину дана и недавно је проговорила о његовом преком темпераменту, ставши на страну своје колегинице и земљакиње Хајди Клум.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана