Супермодел показала како изгледа након борбе с раком

Агенције
Супермодел показала како изгледа након борбе с раком

Манекенка Мико Ре више од 20 година је провела бавећи се моделингом, а онда јој је откривен рак дојке у трећем стадијуму. Иако би многе жене на њеном мјесту пале у депресију, јер не само да се бори са опаком болешћу већ због посљедица остаје и без каријере, Мико је кренула другим путем.

Подигла је главу високо и признала цјелом свијету с чиме се бори. Не само то, већ је направила и низ професионалних фотографија како би показала како данас изгледа, када је због хемиотерапије остала без косе, обрва а ускори и без дојки.

Уз слике је подјелила и моћну поруку, упућему свим женама које се боре са карциномом.

"Остала сам без многих карактеристика женског тијела које наша култура слави као љепоту... Немам обрве, трепавице, косу, а ускоро ћу остати и без дојки. Хемиотерапија вам полако прави хаос од организма. Моје тијело, која је некад било у хармонији, сада је потпуно растављено. Заиста је тешко када од путовања по свијету и рада пређете на лежање у кревету. Сваки дан је изазов а мала задовољства, попут једења, шетње или држања дјетета у рукама, једноставно ми измичу.

Са раком је дошло уништење. Међутим, такође ми је дао и прилику да поново изградим саму себе, изнутра. Одбацила сам оно што је непотребно и, искрено, порасла као особа", пише Мико.

Она је на почетку каријере морала да се избори за своје мјесто, јер су јој говорили да иам превише облина. Али, са надирањем заобљених Бразилки у модну индустрију, дошла је и њена шанса, и убрзо се прославила. Била је на бројним насловним странама, сарађивала са најпознатијим брендовима и зарађивала лијепе паре.

Сада је свијет то нестало. Али је, умјесто тога, добила невјероватну снагу и открила како да заиста воли саму себе.

"Апсолутно обожавам и уживам у овој жени која сам постала. И када кажем да сам сама, мислим на то да сам слободна од мушкараца, каријере, улога или етикета које су ме раније дефинисале. Моја срећа не зависи од љубави, подршке, оданости или нечијег одобравања.

Ја сам једноставно Мико. Немам шта да крјем. Имам рак дојке у трећем стадијуму и никад у животу се нисам осјећала оволико лијепо".

Њен пост на Фејсбуку је за кратко вријеме привукао пажњу јавности, а Мико је касније објаснила да није од почетка била тако храбра. Испрва се јако уплашила када је чула дијагнозу, јер није знала како ће да издржава своје дјете ако остане без манекенког посла.

"А онда сам схватила да страхом не могу ништа да урадим. Страх не побјеђује рак, већ борба!, закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана