Суђење Џони Деп и Амбер Херд: Поруке о спаљивању и дављењу биле су инспирисане скечом

ГС
Foto: Агенције

Амерички глумац изјавио да су СМС поруке да ће спалити бившу супругу, које је размијењивао са британским глумцем, биле само шала, инспирисане комедијом.

Амерички глумац Џони Деп рекао је на суђењу да су СМС поруке које је слао о спаљивању и утапању бивше супруге Амбер Херд биле само шале засноване на скечу популарне британске комедије Монти Пајтон.
Свједочећи у понедјељак пред судом у Вирџинији, глумац је рекао да се "стиди" порука и да је само покушавао да буде духовит.
Деп (58) је тужио Херд (36) због ранијег ауторског чланка у Вашингтон посту у којем је себе описала као жртву насиља у породици.
Он негира било какву кривицу и тражи одштету од 50 милиона долара.
Амбер Херд је поднијела противтужбу тражећи одштету 100 милиона долара.Током посљедњег рочишта, Деп је одговарао на питања о размјени СМС порука са британским глумцем Полом Бетанијем из 2013.
"Хајде да је спалимо", написао је Деп.
"Хајде да је удавимо прије него што је спалимо", гласила је наредна реченица.
Упитан о порукама на суду, Деп је рекао да су поруке "пресликане" из Монти Пајтоновог скеча о спаљивању и дављењу вјештица.
"Сви смо то гледали када смо били дјеца - то је само безазлен и апстрактан хумор", рекао је он.
Током унакрсног испитивања, Деп је тврдио да га је Херд криво приказала као насилника у породици.
Поротници су чули низ аудио снимака разговора бивших партнера.
Могло се чути како Деп брутално вријеђа супругу и изговара низ непристојних ријечи.
У размјени увреда, Херд урла на Депа и говори му да "цигарете гаси на неком другом".
Могло је и да се чује како Деп вријеђа Херд због њене тежине.
Глумац је правио гримасе док су емитовани снимци, док се чинило да Херд задржава сузе.
Адвокати Амбер Херд још једном су се фокусирали на Депову историју употребе супстанци, тврдећи да је био насилан послије конзумирања алкохола и дрога.
Деп је узвратио: "Ако је неко имао проблем у вези са мојим опијањем, у било ком тренутку у мом животу, то сам био ја. Једина особа коју сам било када злостављао сам ја."
С времена на вријеме, Деп је изгледао видно узнемирен питањима, повремено се брецнувши на Џеја Бенџамина Ротенборна, адвоката Амбер Херд.
Ротенборн је цитирао низ негативних чланака о Депу, од којих неки датирају из 2014. године, покушавајући да покаже да је штета његовој репутацији и његовој каријери нанијета годинама прије него што је Херд јавно оптужила Депа за злостављање.
"Све су ово сензационални текстови. Све је то ђубре", одговорио је Деп.
У средишту случаја је чланак Амбер Херд из 2018. у Вашингтон посту, гдје она себе описује као "јавну личност која је претрпјела злостављање у породици".
Деп каже да је чланак - у којем се он не помиње именом - клеветнички и да је негативно утицао на његову каријеру.
На суђењу, Депови адвокати су тврдили да је заправо Херд била агресивна у вези и да је представила себе као жртву да би имала користи у даљој глумачкој каријери.
Раније је порота саслушала доказе које је изнијела психотерапеуткиња бившег пара, наводећи како су Деп и Херд учествовали у "међусобном злостављању", као и од медицинских радника који су лијечили Депа док се "скидао" са опијата.
Неколико свједока познатих јавности, међу којима бизнисмен Илон Маск и глумци Џејмс Франко и Пол Бетани, требало би да се појаве у својству свједока у каснијем дијелу суђења, за које се очекује да ће трајати још најмање мјесец дана, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана