Суд уважио жалбу старлете и пусти је из притвора

Танјуг
Суд уважио жалбу старлете и пусти је из притвора

Београд - Старлета Милица Мими Живановић пуштена је из затвора, у ком је провела два дана, након што је Прекршајни апелациони суд усвојио њену жалбу.

Живановићева је прије правоснажности пресуде била упућена на издржавање казне од седам дана затвора коју јој је изрекао Прекршајни суд у Београду.

Како је саопштио Прекршајни апелациони суд, трочлано вијеће судија тог суда, укидањем првостепене пресуде против оптужене Живановић, вратило је предмет у редован поступак суду.

Портпарол Прекршајног апелационог суда Александар Илић изјавио је да је тај суд пазећи по службеној дужности утврдио постојање битних повреда поступка и на основу тога донио одлуку о укидању и враћању предмета прекршајном суду.

То, рекао је Илић, никако не значи да је оптужена Живановић, ослобођена одговорности, већ ће поступајући прекршајни суд у редовном поступку отклонити битне повреде на које је указано и за своју одлуку дати ваљане разлоге.

Илић је додао да, ако оптужена Живановић у редовном поступку буде осуђена на казну затвора, вријеме проведено у затвору до укидања пресуде ће јој бити урачунато у казну, а запрећена казна не може бити већа од изречене.

Пресуде изречене другим окривљеним лицима, које су признале прекршај правноснажне су и оне су осуђене за прекршај из одредби Јавног реда и мира, односно одавање проституцији.

Што се тиче питања јавности, како је адвокат оптужених поднио жалбу када су адвокати у штрајку, Илић је рекао да је адвокатима дозвољено да састављају жалбе, тужбе и друге поднеске судовима, у предметима гдје постоје преклузивни рокови, односно гдје би пропуштањем састава и предаје истих судовима, могло доћи до застарелости или пропуштања рока за жалбу, што је овдје био случај, па је бранилац тако и поступао, подносећи жалбу уз приложену пуномоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана