Стручњак анализирао фотографију Кејт Мидлтон која је узбуркала јавност

GS
Foto: Glamour

Елиот Хиџинс коментарисао је фотографију Кејт Мидлтон и насмијао се најновијим теоријама завјере, закључивши како нимало нису тачне.

Случај нове фотографије британске принцезе Кејт Мидлтон не престаје да интригирира јавност, па се сада о свему огласио и стручњак за препознавање лица Елиот Хиџинс и одбацио једну од неутемељених теорија завјере које су се појавиле о њој и њеном здрављу.

Елиот Хиџинс, новинар и оснивач Беллингцата, насмијао се тврдњама да је за Кејтин нови породични портрет, објављен поводом Дана мајки, коришћена фотографија стара осам година, коју је тада снимила за насловницу магазина Вогуеа и то након што се таква теорија брзински проширила друштвеним мрежама.

Стручњак за вјештачку интелигенцију и Пхотосхоп одбацио је бизарне оптужбе, инсистирајући на томе да је будућа краљица заправо сама одрадила посао од пет минута како би објавила своју савршену породичну фотографију.

Али скандал са уређивањем и Кејтино појављивање с Вилијамом први пут након Божића долили су уље на ватру око ситуације која почиње да измиче контроли због теорија завере о њеном здрављу и операције абдомена на којој је била у јануару. Тако неке смешне тврдње укључују информације да је Кејт ангажовала двојницу - и то или сестру Пипу или неку другу жену као своју замену која је прије неколико дана виђена са мајком Керол Мидлтон па са принцем Вилијамом. Други инсистирају на томе су фотографије Кејт и њене дјеце снимљене пре најмање четири месеца или чак раније због зеленила биљака које се налазе у позадини.

Руби Налдрет, која иначе ради на друштвеним мрежама Даилy Миррора објавила је видео за који тврди да показује како је принцеза од Велса изрезала своје лице с насловнице Вогуеа из јуна 2016. године и ставила га на свој портрет за Дан мајки, а видео је досад прегледан готово 35 милиона пута на платформи X.

Управо то је привукло пажњу водећег светског интернетског детектива Хиџинса, који је описао како је мислио да је то пародија док није схватио да је корисници друштвених медија схваћају тако озбиљно, преноси Најжена.

"Постоји толико мањих разлика, попут рефлексије свјетла у њеним зеницама, светла и сенке на лицу, бора итд., да је очигледно како је реч о фотографији исте жене снимљене из отприлике истог угла, али то није иста фотографија. Боли ме мозак што то уопште морам да истичем", закључио је Хиџинс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана