Стојиљковић: Јужни ветар је квалитетан у сваком сегменту

Тањуг
Стојиљковић: Јужни ветар је квалитетан у сваком сегменту

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" била је глумица Јована Стојиљковић, која је говорила о својој улози у филму "Јужни ветар: Убрзање" редитеља Милоша Аврамовића, чије биоскопско приказивање је недавно почело.


Стојиљковић је рекла да, као и у претходном, првом филму "Јужни ветар" (2018), игра Софију, један од ријетких женских ликова, која је и у "Убрзању" "иста као што је била - храбра, лојална, која жели да сачува своју породицу и жели да помогне".

Према њеним речима, Софија нема акционе сцене али постоји тренутак када "узме ствари у своје руке", што јој је било драго док је читала сценарио и снимала филм.

Истакавши да док снима настоји дати "све од себе да то буде добро и аутентично", Стојиљковић је је додала да је било важно да публици наставак дјелује уходано у односу на први филм, пошто су јунаци у новим ситуацијама.

У акционом крими трилеру у коме главног јунака Петра Мараша игра Милош Биковић, ретки су женски ликови, попут девојке Марашевог брата коју игра Руска глумица настањена у Лондону Анастасија Ееверал, за коју Стојиљковић каже да је "дивна глумица и освежење" у филму.

"То је тај социјални миље и ретке су жене. Не би било уверљиво да је то женски свет. То је стварно мушки свет, нема ни простора", оценила је Стојиљковић.

Упитана како објашњава гледност филма и серије "Јужни ветар", Стојиљковић је оцијенила да је то "квалитет у сваком сегменту".

Према њеним речима, Аврамовић је "од првог дела окупио људе којима верује и квалитетни су", а у наставку је "све то укупно продукцијски на завидном нивоу, отишло се још даље, изгледа још квалитетније".


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана