Стивен Сигал копа дијаманте у Јакутији?

Танјуг
Стивен Сигал копа дијаманте у Јакутији?

Познати амерички глумац Стивен Сигал, који је допутовао у Јакутију, највjероватније је заинтересован за бизнис у производњи дијаманата као приватно лице.

Наиме, холивудска звijезда нема никакве везе са радом фонда Legg Mason Global Asset Management Trust у саставу чије делегације је дошао у град Мирниј, сазнаје Тас у компанији Алроса.

"Стивен Сигал је заиста још давно показао интересовање за инвестирање у руску производњу дијаманата. Раније се већ упознао са активностима руске групе Алроса која окупља компаније које се баве производњом дијаманата, и сада се налази у Јакутији у радној посjети", поручили су из Алросе.

Међутим, информација коју су објавили неки медији о томе да је он запослен у фонду Legg Mason Global Asset Management Trust, није тачна, и у Алроси су изненађени његовим доласком, саопштила је компанија.

Како је Тас раније сазнао у администрацији Мирњинског округа Јакутије, Сигал је у саставу делегације из САД допутовао 6. августа у Мирниј ради процjене инвестиционе атрактивности компаније Алроса.

Према програму путовања, представници фонда су у четвртак посjетили подземни рудник Мир и упознали се са технолошким процесом експлоатације руде дијаманата. У петак су боравили у граду Удачниј и посjетили рудно-прерађивачки комбинат. За 10. август је планирано да делегација оде у Москву.

Инвестициона компанија Легг Legg Mason Global Asset Management Trust је једна од највећих у САД, са сjедиштем у Балтимору и активностима у више од 190 земаља свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана